E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteorolojiden çok ciddi uyarı---

Meteorolojiden çok ciddi uyarı

Meteorolojiden çok ciddi uyarı
07 Ağustos 2014 - 15:22 borsagundem.com

Meteoroloji, Marmara bölgesi, Ankara ve çevresinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara bölgesi genelinde devam etmekte olan yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Açıklama şöyle:

"Marmara'da halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bölgenin kuzey ve doğusunda (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzeyi) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BAŞKENT'TE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Ankara ve çevresinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, "Ankara ve çevresinde yerel kuvvetli yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, lokal dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 

İSTANBUL'DA KABUS GİBİ GÜN
İstanbul bir anda karanlığa büründü, ardından gökgürültüsü ile şiddetli fırtına patladı.   AKOM'un günler öncesinden bildirdiği şiddetli yağış herkesi şoke etti. Şiddetini giderek arttıracak olan yağış sabaha kadar devam edecek. İnternet, televizyon ve elektrik kesintileri başladı.

BAKANIN UÇAĞI ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çanakkale programı için İstanbul’dan saat 15.25’te havalandıktan bir süre sonra uçağı kötü hava koşuları nedeniyle Çorlu Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. Bakanın Çanakkale programını iptal ettiği öğrenildi.

KÖPRÜ SALLANIYOR

Birinci ve ikinci köprüde trafik tamamen durdu.  Şiddetli fırtınayla birlikte sallantısı artan köprü sürücüleri korkuttu. Ana arterlerde trafik şimdiden kırmızıya dönmüş durumda. Yola çıkacak olanların dikkatine.

Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da beklenen yağış ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, " Son uydu ve Meteorolojik Radar verilerine göre, İstanbul için beklenen sağanak yağışın  yarım saat içerisinde başlaması  tahmin edilmektedir.

İŞTE İSTANBUL'UN EN RİSKLİ İLÇELERİ

- Büyükçekmece,

- Küçükçekmece

- Avcılar

- Beylikdüzü

- Silivri'nin batı kesimleri ila

 - Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak.

 İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı.  Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

YAĞIŞLAR BU BÖLGELERDE DE ETKİLİ OLACAK

Tahminler Dairesi Başkanı Büyükkasapbaşı, etkili yağışın yarından itibaren İstanbul ve Marmara'yı terk edecek olmasına karşın yarın öğleden sonra Marmara'nın doğusunda;

- Sakarya,

- Kocaeli,

- Yalova

- Bursa'nın kuzey kesimleri ile

- Batı Karadeniz'de yağış riskinin süreceğine dikkat çekti.

BELEDİYE ALARMDA

Büyükşehir belediyesi ekipleri, itfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek. Meteoroloji Müdürlüğü, yağışın) sabah 06.00’dan itibaren başlayıp saat 18.00’e kadar sürmesinin beklendiğini kaydetti.

ELEKTRİKLER KESİLMEYE BAŞLADI

TEİAŞ’ın Avcılar Ambarlı’da bulunan büyük trafo merkezinde elektrik arızası yaşandı. Arızayla birlikte civarda pek çok evin karanlıkta kaldığı belirtiliyor. Söz konusu trafo merkezi Avcılar ve Büyükçekmece’ye elektrik sağlıyor. Öte yandan İstanbul Bahçeşehir'de de bir elektrik dağıtım tesisini su basması sonucu yer yer elektrik kesintileri görülüyor.

BEDAŞ yetkilileri, tamamen yıldırım kaynaklı arızalar olabileceğini belirtrek, "Yıldırım düşmesine karşı topraklama sistemi arızalıysa bundan kaynaklı kesinti olabilir. İstanbul’da dağıtım şebekesi tamamen yer altında ve yıldırım düşmelerine karşı sistemi olumsuz etkileyecek bir durum yok. Trafo binalarının içine su girmesiyle bir kısım arızalar oluşabiliyor. Aşırı yağmura bağlı sel gibi trafo merkezlerini su basması nedeniyle olabilir" dedi.

AVM’NİN ALT KATINI SU BASTI

Beylikdüzü'nde bulunan bir alışveriş merkezinde yağış ve rüzgar etkili oldu. Alışveriş merkezinde bulunan kafelerin şemsiyeleri devrildi, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Alışveriş merkezinin elektrikleri bir süre kesilirken, yağmur nedeniyle alt katı su bastı. 

İKİTELLİ’DE ARAÇLAR YOLDA KALDI

Basın Ekspres yolu şiddetli yağıştan olumsuz etkilenirken bazı araçlar yolda kaldı. Yolu su basması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede trafik durma noktasına geldi.

YÜKSEK GERİLİM HATTINA YILDIRIM DÜŞTÜ

Avcılar yan yolda bulunan yüksek gerilim hattına Yıldırım düştü. DHA kamerası o sırada kayıttaydı. O yıldırımın gürültüsü de çok şiddetli oldu. Bu alana yakın yerde bulunanlar  ciddi endişe ve panik yaşadı, o sırada üst geçiti kullananlar bir bomba patlamışçasına eğilerek kendilerini korumaya çalıştı.  Yıldırımın düştüğü yüksek gerilim hattına dönen DHA kamerası yükselen siyah dumanları da görüntüledi. 

HASKÖY GÖLE DÖNDÜ

İstanbul'da fırtına ve sağanak yağmurla birlikte yollar göle döndü.  Hasköy Sahil Yolu'nda diz seviyesine kadar sel suları sürücülere zor anlar yaşattı. Sel suları yol kenarındaki belediyeye ait çöp kutusunu bir süre sürükledi.

FLORYA SAHİL YOLU GÖLE DÖNDÜ

Şiddetli yağmur Küçükçekmece Florya arasındaki sahil yolunun göle dönmesine yol açtı. Trafik her iki yönde durdu. Bazı araçlar kaldırıma çıktı. Sudan kaçarken kaldırıma çıkan araçlar ilerleyemedi. Kaldırımın yüksekliği yüzünden araçlar oldukları yerde kaldı. Bir İSKİ çalışanı suyun içine girerek tıkanan mazgalı aradı. Ancak tüm aramalarına rağmen bulamadı. Bölgede trafik kontrollü olarak verilebiliyor.

Üsküdar'da yine aynı manzara

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış Üsküdar'da sahil yolunu taşırınca deniz ile karanın adeta birleşmesine neden oldu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken yayalar ise nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. İstanbul'da saat 16.00 sıralarında gökyüzünün karamasıyla şimşekler çaktı. Kısa bir süre sonra sağanak yağış etkili oldu.

Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle sahil yolu nehire dönüştü. Dize kadar çıkan su döküldüğü yerde karayla denizin birleştiği görüntüsü verdi. Sahil yolunda hem yaya hem araç trafiği felç oldu. Araçlar suyun yüksekliğinden dolayı ilerlemekte güçlük çekti. Yayalar ise nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmek için zorlu mücadele verdi.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ08 Ağustos 2014 00:03

    Altyapı güçlü değil ki yarım saat yağmur yağsa her yer perişan oluyor.Yol yapılıyor yolda ızgara yok.Avrupaya gittiklerine bir incelesinler bakalım yollar nasıl?Dök asfaltı oldu sana yol paralar cebe. BU KAFAYLA YOL YAPANLAR VE BUNLARI DENETLEMEYENLERE YAZIKLAR OLSUN.MİLLETİN VERDİĞİ VERGİLERE GÜNAH. GENE VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR.