E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları haftaya düşüşle başladı---

Metal fiyatları haftaya düşüşle başladı

Metal fiyatları haftaya düşüşle başladı
28 Ekim 2024 - 09:22 borsaningundemi.com

Temel metallerin fiyatları, taleple ilgili çelişkili sinyaller, Çin'deki önemli toplantı ve ABD seçimleri öncesinde ihtiyatın hakim olmasıyla bugün büyük ölçüde geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç aylık bakır, ton başına %0,8 düşerek 9.526,50 dolara gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören Aralık bakır sözleşmesi %0,1 artarak ton başına 76.520 yuana yükseldi.

Çin'in en üst düzey yasama organı 4 Kasım'dan 8 Kasım'a kadar toplanacak. Ancak toplantı gündeminde büyük bir merakla beklenen borç ve diğer mali önlemlerden bahsedilmiyor.

Yatırımcılar, Çin'den gelen ekonomik destek önlemlerine ilişkin şimdiye kadar çıkan birçok söylenti ve hayal kırıklığı arasında pozisyonlarını azaltıyor.

5 Kasım ABD başkanlık seçimleri, dünyanın en büyük ekonomisinin önümüzdeki dört yıl içinde hangi politika yönünü izleyeceğine karar verecek.

Analistler ve tüccarlar, şimdiye kadar agresif bir Çin teşvikinin olmamasının bakır talebi görünümünü olumsuz etkilediğini, ancak fiyatının maden kesintileri ve Çin'in hızlı eritme genişlemesinde daha fazla disiplin çağrıları arasında arz endişeleriyle desteklendiğini söyledi.

Piyasalarda sakin sularPiyasalarda sakin sular

 

Citi, petrol tahminini revize ettiCiti, petrol tahminini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)