E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez müdahale etmeyebilir---

Merkez müdahale etmeyebilir

Merkez müdahale etmeyebilir
25 Ağustos 2015 - 08:43 borsagundem.com

Merkez Bankası Türk Lirası'ndaki baskı için hareketi bekleniyordu

"GÜVERCİNLER VE ŞAHİNLER BUZUL ÇAĞINDA KALDILAR"
Temel bilimlerde bile çeşitli şartlarda maddeler özelliklerini değiştirebiliyorlar. En basit örnek herhalde suyun donmasıyla akışkanlığının kaybolması.
"Topyekün dez-enflasyon" konjonktüründe artık şahinlerden ya da güvercinlerden bahsetmenin anlamı kalmıyor. Şu anda herkes enflasyonist!
Örneğin Temmuz ayı FOMC tutanaklarını güvercin ya da şahin şeklinde ayrıştırmak zor. Ancak piyasada çok şiddetli "riskten kaçış" yaşanıp Avro değer kazandığı ABD 10 yıllık getiri oranı da %2,05'e düştüğü için güvercin algılaması gerçekleşti.
Mevcut konjonktür FED'in faiz arttırımını ötelemeyebilir. Yalnızca faizi nasıl arttırabileceklerini açıklayabilmeleri gerekiyor. Bu nedenle Cumartesi akşamı Fischer'ın enflasyon ile ilgili konuşmasını çözmeye çalışacağız.
Dünkü oynaklığın karar vericiler tarafından ciddiye alınacağını ve kayıtsız kalınmayacağını düşünüyoruz. Bugün sabah Almanya ikinci çeyrek büyümesi güncellendikten sonra Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Constancio konuşuyor olacak. Kore yarımadasında tarafların şimdilik geri adım atmaları da risk algısı için olumlu görünüyor.
TCMB'den ise bir hamle beklentimiz yok. Zira Lira üzerindeki baskı tamamen risk algısıyla bağlantılı. Risk algısı toparlandıkça Lira da rahatlayacaktır. Dün 1 milyar Lira APİ dönüşünün tamamını karşılayan TCMB'nin bugün 20 milyar dönüşe nasıl tepki vereceğini izlemek 
gerekiyor. TCMB, piyasa çalkantısı geçmeden hamle yapmayacağa benziyor.

Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)