E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez bekleneni yaptı ama uyardı!---

Merkez bekleneni yaptı ama uyardı!

Merkez bekleneni yaptı ama uyardı!
23 Temmuz 2013 - 14:40 borsagundem.com

TCMB politika faizini %4.5’te sabit bıraktı ama faiz koridorunun üst kısmını 75 baz puan yukarı çekti. İşte Döviz Destek by A1'in analizi...

TCMB politika faizini %4.5’te sabit bıraktı ama faiz koridorunun üst kısmını 75 baz puan yukarı çekti. Piyasa 50 mi 100 mü derken 75 ile karşılaştığı için USDTRY ilk dakikalarda karara tepkisiz kaldı.
Sonrasında ise TCMB’nin “gerekirse daha fazla sıklaştırma hamlesi yapacağız” açıklaması ise TL’ye destek oldu ve USDTRY son 1 ayın en düşük seviyesini gördü 1.9070 ile.
Üst koridor %7.25’e çıkarken geç likidite penceresi çerçevesinde borç verme oranı da yine 75 baz puan arttırılarak %10.25 oldu.
Merkez karara gerekçe olarak finansal istikrarı destekleme amacını gösterirken kredilerdeki artışın referans değerlerini geçtiğini de belirtti.
TCMB’nin enflasyon konusundaki temkinli duruş korunacak demesi de yine önümüzdeki dönemde gelecek ek parasal sıklaştırma  hamlelerinin habercisi olarak görünebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)