E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez Bankası kararları ve BİST analizi---

Merkez Bankası kararları ve BİST analizi

Merkez Bankası kararları ve BİST analizi
20 Ocak 2015 - 08:48 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın bugün gerçekleşecek olan PPK toplantısında alacağı kararlar piyasada yöne tayininde etkili olacak

''TCMB'nin bugün düzenleyeceği Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde, BIST100 endeksi dün bankacılık hisseleri öncülüğüne %0,68 oranında prim yaparak 88.006 puandan kapandı. Aralık ayı enflasyonundaki düşüş ve küresel çaptaki faiz indirimleri ile birlikte TCMB'nin de faiz indirime gideceği beklentisi güçlenmiş ve piyasalar tarafından fiyatlanmıştı.

Olası 25-50 baz puan gibi ölçülü faiz indirilmesi durumunda endeks tarafına ilk etapta olumlu yansıyabilir. Ancak, söz konusu indirim önemli ölçüde fiyatlandığı için yükselişler sınırlı kalabilir. Öte taraftan, olası ölçülü indirimlerle birlikte toplantıda çıkacak mesajlar da önemli olacaktır.
Piyasa, önümüzdeki toplantılarda da faiz indirimi beklentisi içinde olursa endeks yukarı yönlü gücünü koruyabilir. Bu kapsamda 88.750 ana direnç seviyesi piyasa algısı için takip edeceğimiz seviye. Diğer taraftan 50 baz puanın üzerinde agresif bir faiz indiriminde ise endeksin bankacılık hisseleri öncülüğünde söz konusu seviyeyi geçmesi beklenebilir. Kur tarafında ise 2,3540 direncinin geçilmesi beklenerek 2,3750 seviyesini test etmesi beklenebilir. Faizlerde herhangi bir değişim olmaması durumunda ise kurun 2,30 seviyesi civarına kadar gevşemesi beklenebilir.
Endekste ise geri çekilme yaşanabilir. Bu durumunda da 87bin destek seviyesi olarak takip edilebilir.  Endeksin bugüne alıcılı başlamasını beklerken, karar öncesi temkinli iyimser bir hava içinde 88bin civarında dengelenmesi bekliyoruz. ''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)