E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal Ankara Sanayi Odası'nda sunum yaptı. Uysal enflasyon dinamiklerinde iyileşme görüldüğünü, küresel gelişmelerin de etkisiyle para politikasında oluşan hareket alanının önemli kısmını Temmuz ve Eylül'de önden yüklemeli şekilde kullanmayı tercih ettiklerini söyledi. Uysal "bu kararı alırken hedeflediğimiz dezenflasyon politikasıyla büyük ölçüde uyumlu olan bir para politikası duruşu hedefledik." diye konuştu.
Uysal Merkez Bankası olarak para politikası sürecindeki tasarımda veri odaklı hareket ettiklerini dile getirdi.
Artan ticaret gerilimlerinin küresel büyüme ve para politikaları üzerinde önemli yansımaları olduğu bir konjonktürden geçildiğini belirten Uysal "bu durum Türkiye de dahil olmak üzere gelişen ülkelerde önemli etkiler oluşturma potansiyeline sahip. Gelişen ülkelere portföy akımı dalgalı ve zayıf seyir izlediğini görüyoruz " dedi.
TCMB Başkanı Uysal'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle;
Geçen sene daralmanıon ardından bu yıl ilk yarıda GSYH'de ılımlı toparlanma gördük.
Dengelenme sürecinde net ihracatın büyümeye katkısı tarihsel olarak en yüksek düzeylere ulaşarak iktisadi faaliyetteki yavaşlamayı sınırladı.
Önümüzdeki dönemde risk primi ve finansal oynaklıkların azalacağını, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın süreceğini öngörüyoruz.
Başta sanayi üretimi olmak üzere öncü göstergeler iktisadi faaliyetteki toparlanmanın 2. yarıda da sürdüğünü gösteriyor.
Enflasyonda iyileşme eğiliminin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki iyileşmeye bağlı olarak beklentilerin de iyileşmeye devam edeceğini öngörüyoruz
Ancak Türkiye'de enflasyon gelişmekte olan ülkelere kıyasla hala yüksek seviyelerde.
Parasal sıkılığın düzeyini enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleyeceğiz.
Faiz indirimlerinin ardından kredi büyüme oranında canlanma oldu. Önümüzdeki dönemde kredi piyasasındaki canlanma daha belirgin hale gelecek.
Temmuz ve Eylül'deki faiz indirimleriyle mevduat ve kredi faizleri geriledi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Eylül Ekim verileri güzel gelirse Kasım’da 3,5 daha düşebilir böylece 6 ayda faizi 11 puan düşürmüş oluruz Buda gayet başarılı bi süreç. Ev kredisi çekecek birisi olarak bende 0.80-0.70 bekliyorum Kasım ayında faiz düşerse hayırlısı iyi günler
bi halt olduğu yok indirin 8 e kadar
İndir hatta sıfır yap hedefi tutturamazsan biliyon değilmi sonunu Murat’lar bitmez bakmışsın karamurat gelmiş bi hafta sonu hemde günlerden Cuma saati de 17:00 olur..!!!
Yetenekli bir kardeşimiz ekonomiden anlıyor.Başarılarının devamını dilerim.
indir bakalım sen. Bir daha tongaya düşer,sen. 0/30 da alırsın soluğu. Fazla gaza gelme.
Önden yüklemeli iki üç faiz indirimi daha olursa piyasa arkadan ittirmeli olarak canlanır
Faiz günümüzde bir varlık gibidir ! Talep yoksa oran düşer ! Vatandaşın kredi talebi varken oranları yükseltmeyecektiniz !!! Hem ülke için yurtiçi değil yurtdışı faiz oranları önemli !!! abd tahvilleri %1,60 biz kaçla borçlanıyoruz ? %7 -8 ile ! Kimse bizim tahvillerde 1,5 demesin önemli olan döviz !!!
Etrafıma baktığımda insanların sürekli borç para, krediyle bir şeyler yaptıklarını görüyorum. Faizler düştüğünden beri etrafımdakiler hep kredi çekti, demek ki ucuz maliyetli para Türk insanını cezbediyor...
Ben iyileşmenin olup olmadığını alım gücüm ile kıyaslarım. Ay sonunu getirip getiremediğimle kıyaslarım. Geçen sene aldığım maaş ile bu sene aldığım maaşın ay sonunda ki durumu ile kıyaslarım. Evet faizlerin düşmesi dövizin gevşemesi ve sakin kalması enflasyonu aşağıya çekiyor olabilir. Bu Ülkemizin ekonomik göstergeleri, şirketler ve yatırım yapılabilirlik durumu için iyi lakin alt ve orta düzey gelire sahip vatandaşlarımıza yansıması bu şartların devam etmesi şartı ile en az 1 yıllık bir zaman alır.
halkın cebinden gelirinden kısarak iyileşmeye çalışmak
Piyasada para yok olanda zaten saklamis cikarmiyor memura zam yapiyorsunuz memur para harcamiyor esnaf zor durumda issiz sayisi cok fazla ustune birde afgan pakistan African suriye turki cumhuriyetlerde ne kadar issiz var ise multeci turkiyede hergun onlarcasi para istiyor sokakakta enflasyon sadece bir rakam gercek sorunlari cozdunuz cozmeseniz 2 secimde 2 soku yasar ak parti yol yakinken halledin sonra uzulmeyin..
Memura kac zam yapilmis da harcamiyormus..yapilan zam vergideki artisla geri aliniyor alinamazss elektrik dogalgaza fshis zamla aliniyor.esas pars esnafts tuccarda muteahitte onlarda dovize yatirdi.yatiriyor memur bitik ona umut baglamayin
Faizler çok yüksek, dünyada hiçbir gelişmiş ekonomide faizler %3u aşmıyor, türkiyede ise %16. Eğer turkiye denildiği kadar iyi bir ekonomiye sahipse faizlerin %3e düşmesi gerekli
kötüleşmeyihiç bir zaman kabul etmeyenlerin, şimdi kötümüşüz ama iyileşme görüyoruz demesi? traji komik...
Elektrik faturaları ikiye katlandı, kışın doğal gaz faturaları gelince ve yaş sebze fiyatları artınca enflasyon tekrar yükselir.
Tabi tabi İNANDIK
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:31)