E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMerkez bankaları döviz varlıklarının güvenliğinden endişe duyuyor---

Merkez bankaları döviz varlıklarının güvenliğinden endişe duyuyor

Merkez bankaları döviz varlıklarının güvenliğinden endişe duyuyor
11 Temmuz 2024 - 08:39 borsagundem.com

UBS Group AG'nin 40 merkez bankası ile yaptığı ankete göre, rezerv yöneticileri en çok jeopolitik riskleri gerekçe göstererek döviz varlıklarının güvenliğinden endişeleniyor.

UBS Group AG tarafından yapılan bir ankete göre, merkez bankası rezerv yöneticileri dünya genelinde artan jeopolitik riskleri gerekçe göstererek döviz varlıklarının güvenliği konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor.

UBS Group AG'nin anketinde yer alan verilere göre, döviz rezervlerinin silah olarak kullanılabilmesi katılımcıların üçte biri tarafından en önemli risk olarak sıralanırken, bu oran geçen yılın iki katına çıktı.

UBS'in anketine katılan 40 merkez bankasının yüzde 87'sinin en büyük endişesi Rusya ile Ukrayna, Çin ile ABD arasındaki gerilimin ve Orta Doğu'daki durumun daha da tırmanmasıydı.

Endişe, çatışmaların tırmanması halinde merkez bankası varlıklarına yaptırım uygulanabileceği, el konulabileceği veya dinlenebileceği yönünde. Bu yılın başlarında Rusya'nın dondurulmuş döviz varlıklarından elde edilen kârların Ukrayna'nın yeniden inşasına yardımcı olmak için kullanılmasına yönelik bir plan, döviz rezervlerinin bir ülkenin en likit ve güvenli servet deposu olma statüsünü zayıflatma riski taşıyan tehlikeli bir emsal oluşturdu.

UBS Asset Management'ın küresel egemen piyasalar başkanı Massimiliano Castelli, bu olayların "döviz rezervlerinin artık merkez bankaları için güvenli bir liman olarak görülmemesi riskini daha da artırdığını" söyledi. Castelli, altının "devam eden jeopolitik eğilimlerle yeniden canlanabileceğini" de sözlerine ekledi.

UBS: Hisse senedi piyasaları yeni rekor seviyeler için gün sayıyorUBS: Hisse senedi piyasaları yeni rekor seviyeler için gün sayıyor

 

Altında yeni rekorlar gelecek mi? İsviçreli UBS'den yeni tahminAltında yeni rekorlar gelecek mi? İsviçreli UBS'den yeni tahmin

 

UBS, S&P 500 tahminini revize ettiUBS, S&P 500 tahminini revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SSK emekli 11 Temmuz 2024 11:06

    Acil intibakkkkkkkkkk imdattttttttttt prim gün sayısı az olanla çok olan aynı maaş olmaz adaletli olun