E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarMerkez bankaları borsacı oldu ---

Merkez bankaları borsacı oldu

Merkez bankaları borsacı oldu
25 Nisan 2013 - 10:48 borsagundem.com

Merkez bankaları altın dışında düşen tahvil getirileri sonrasında hisse senedi piyasalarına da ilgi duymaya başladı

1 trilyon dolarlık döviz rezervine barındıran merkez bankalarının altın dışında da ilgi alanlarını genişlettikleri ortaya çıktı.
Düşen tahvil getirileri sonrasında merkez bankalarının hisse sendi piyasalarından alım yaptığı belirlendi.
60 merkez bankacısı ile yapılan ankette bu ay içinde alımların arttığı bilgisi dikkat çekti. Royal Bank of Scotland group hisselerini yüzde 23 arttıracağını açıklarken, dünya üzerinde ikinci büyük rezerve sahip olan Japon Merkez Bankası hisse senetlerine yatırımların ikiye katlandığın açıkladı. Bankanın 2014’e kadar Hisse senedi bazlı fonlara 3.5 trilyon yen (35.2 milyon dolar)yatırılması planlanıyor.
İsrail merkez bankası tarihinde ilke kez geçtiğimiz yıl hisse senedi alımına başladığını açıklarken, İsviçre ve Çek Merkez Bankaları ellerindeki hisse senedi ağırlını yüzde 10 arttırdı. 
BNP Paribas Londra birimi yöneticisi Gary Smith, 103 merkez bankası ile konuşulduğunu geçen yıl itibariyle bankaların rezervlerini daha farklı kalemler ile çeşitlendirmeye başladığını söyledi. Çeşitlendirme çabası dahilinde rezervlerin büyümesi halinde piyasalarda baskının aratacağı uyarısında bulunan Smith, banka yöneticilerinin devlet tahviline alternatif olarak arayışlarını hisse senedi ile karşılamaya çalıştıklarını belirtti. ABD Merkez Bankası (FED), BoJ ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafında son dönemde tahvil faizlerinde tarihi düşük seviyelere gelindi. Buna karşılık ise döviz rezervleri son 10 yılda 8.5 trilyon dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)