E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den Rusya'ya sıcak mesaj---

Merkel'den Rusya'ya sıcak mesaj

Merkel'den Rusya'ya sıcak mesaj
01 Nisan 2014 - 06:54 borsagundem.com

Rusya'ya yaptırımlara değinen Almanya Şansölyesi Merkel, ticaretin her zaman olması gerektiğini ve ilişkilerin kesilemeyeceğini söyledi

Rusya'ya yaptırımlara değinen Almanya Başbakanı Angela Merkel ılımlı mesajlar verdi.

Batı Avrupa'nın kullandığı enerjinin yüzde 50'sinin Rusya'dan Ukrayna üzerinden geldiğine işaret eden Merkel, ''Ukrayna'nın uzlaştırıcı siyasetçilere ihtiyacı var. Ya öyle ya böyle denilmez. Rusya'nın 'Ukrayna'ya bana aittir' ya da Avrupa'ya bakışını değiştirmeliyiz. En güzeli sadece Ukrayna'nın değil Rusya'nın da Avrupa'ya yakınlaşmasıdır'' diye konuştu.

Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile anlaşma imzalamak istediğini ve buna Ukrayna'yı zorlamadığına dikkati çeken Merkel, Rusya'ya yaptırımlara ilişkin,''Ticaret her zaman olmalı. 'İlişkileri keselim' olmaz. Soğuk Savaş dönemlerinde bile ticaret yapıldı'' ifadesini kullandı. 

Alman Şansölyesi, Ukrayna'daki son durumu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de ele aldı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, iki liderin, Ukrayna'daki mevcut durumu farklı yönlerden detaylı bir şekilde değerlendirdiği ve ülkede istikrarın sağlanması için uluslararası işbirliği seçeneğinin de konuşulduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)