E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel ve Obama, Rusya'yı görüşecek---

Merkel ve Obama, Rusya'yı görüşecek

Merkel ve Obama, Rusya'yı görüşecek
30 Nisan 2014 - 07:21 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Merkel ve ABD Başkanı Obama'nın görüşmesinin odak noktası Rusya'ya yaptırımlar olacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ABD Başkanı Barack Obama ile 2 Mayıs'ta Washington'da yapacağı görüşmenin gündemini Ukrayna'daki gelişmeler ve Rusya'ya yaptırımlar oluşturacak.
ABD yörnetiminden yetkililerin verdikleri bilgilere göre Obama, Merkel'e Cenevre'de varılan anlaşmanın şartlarına uygulmadığı sürece Rusya'ya yaptırımların artırılması konusunda baskı yapacak. Obama ayrıca, Merkel ile Kremlin yönetiminin Ukrayna'da krizi tırmandırak 
yönde adımlar atması halinde yaptırımların Rus ekonomisinde geniş sektörlere yayılması konusunda bir anlaşma sağlamaya çalışacak.
AB Komisyonu'nun Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar konusunda dün yaptığı açıklama, ABD ile AB arasında görüş ayrılığını günyüzüne çıkarmıştı.
ABD, Rus yetkililerin yanı sıra Putin ile ilişkili 17 şirketin varlıklarının dondurulması veya ABD üretimi malları temin etmelerini sınırlama kararı alırken, AB ise Rusya'ya yaptırımı 15 kişiye 
uygulanacak varlık dondurma ve seyahat yasağı ile sınırlı tuttu. AB, hiçbir Rus şirketine karşı yaptırım kararı almadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)