E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMensa için de batık kredi iddiası!---

Mensa için de batık kredi iddiası!

Mensa için de batık kredi iddiası!
02 Eylül 2013 - 08:37 borsagundem.com

Yıldızlar Holding’den 450 milyon dolarlık kredi alacağının tahsilinde zorlanan Halkbank’ın bir batık kredisinin daha olduğu iddia edildi

Yıldızlar Holding’e açtığı 450 milyon dolarlık kredi nedeniyle zor günler geçiren Türkiye Halk Bankası’na bir darbe de küçük yatırımcıları mağdur eden “Memsa” şirketinden geldi. Şirketin, üç yıl önce imzalanan yapılandırma protokolüne rağmen, yaklaşık 66 milyon liralık borcunu ödemediği ortaya çıktı. Halk Bankası, küçük yatırımcılardan gelen baskı üzerine Memsa şirketinin bankaya olan kredi borcunu ödeyemediğini açıklamak zorunda kaldı.
Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl ikincil halka arzını başarılı bir şekilde tamamlayan Türkiye Halk Bankası’nın başı, açılan büyük montanlı kredilerle dertte. EPDK’nın Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi’ne el koyması üzerine, Yıldızlar Holding’den olan 450 milyon dolarlık kredi alacağının tahsilinde zorlanan banka, bu kez de Memsa Mensucat’a açılan kredi nedeniyle zor günler geçiriyor. Banka, Mensa şirketine açtığı yaklaşık 55 milyon dolarlık kredinin geri ödemesinde sıkıntı yaşanması üzerine 2010 yılında şirketin borcunu yeniden yapılandırdı. Ancak şirket aradan geçen üç yıllık süreye rağmen borcunu yine ödeyemedi. Üç yıl içinde 13.5 milyon dolarlık tahsilat yapan banka yönetimi, taksitlerin üst üste aksaması üzerine, alacağını haciz yoluyla tahsil etmek için düğmeye bastı.
BANKA KENDİSİ AÇIKLADI
Mensa’nın kredi borcunu ödemediğini Türkiye Halk Bankası bu kez kendisi açıkladı. Küçük yatırımcılardan gelen yoğun dilekçe yağmuruna rağmen, şirketin borcu hakkında uzun süre açıklama yapmayan banka yönetimi geçtiğimiz hafta KAP’a, Memsa’nın kredi borcunu ödeyemediğini bildirdi. Bankanın açıklamasında, “Ulutaş - Mensa Grubu'yla 02.02.2010 tarihinde imzalanan protokol ile bankamız alacakları yapılandırılmış ve bu kapsamda 13.5 milyon USD (ABD Doları) tahsilat yapılmış; fakat kalan alacağımız ödenmediğinden söz konusu protokol sonlandırılmıştır. Bugün itibarıyla bnkamız alacağının yasal yollarla tasfiyesine yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.
Mensa’nın halen bankaya, 41.5 milyon dolarlık borcunun bulunduğu ve şirketin, borcunun yeniden yapılandırılmasını talep ettiği öğrenildi. Banka, Memsa ile ilgili kredi bilgilerini açıklayarak, ticari sır dokunulmazlığını da bir anlamda kırmış oldu. Öte yandan, bankanın açıklaması şirketin hisselerini olumsuz etkilerken, şirket de 4 Eylül tarihinde sermaye indirimi ve bedelli için genel kurul düzenleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YETERRRRRRRRRRR03 Eylül 2013 20:59

    SPK ALA AŞKINA SİZLER BU MEMSAYI HİÇMİ TAKİP ETMİYORSUNUZ

  • snake03 Eylül 2013 11:04

    geliyorum faik efe geliyorum uçak biletimi aldım zırf yüzün kızarıyormu insanlara yalan söylerken bakmak için geliyorum ky soyduğun için acaba bir utanacak yüz varmı onu görmeye geliyorum genel kurulda hayır demek için geliyorum..

  • K YATIRIMCI03 Eylül 2013 07:45

    SPK YI DERHAL HÜKÜMET UYARMALI BUNLAR LAFTA İCRAAT YAPIYORLAR

  • TÜRK BORSASI BİST DANDİK MEMSA MADURU02 Eylül 2013 22:44

    SPK VAHDETTİN ERTAŞ NEDİR BİZİM BU MEMSA DAN ÇEKTİĞİMİZ 2007 BAŞBAKANIN TALİMATIYLA YÜKSELTİLER ŞİMDİ O TARİHTEN BELLİ BUNLAR BİZLERLE OYUN OYNUYOR DÜZGÜN İNCELEYİN GÖRÜRSÜZÜZ KAP YAPILAN TÜM HABERLERİ İNCELEYİN ÇOK TEZATLIKLAR YAKALARSINIZ BU ADMLAR PROFOSYENEL K YATIRIMCI TOKATÇISI

  • MEMSAZEDE02 Eylül 2013 10:06

    SPK onay vermiş sermaye azaltıp artırmaya. Adamlar işi biliyor. Şirket kur borsadaki şirketine sat parayı cebe indir. Bol keseden vaadde bulun. Hisseleri sat. iki üç yıl zarar yaz. Sonra tekrar sermaye azalt ve artır.Zararı bilançodan kaldır. İnmek isteyenlerin hisselerini daha düşük fiyattan tekrar al. bu oyun böyle sürsün. Hiç karpayı vs. dağıtma yıllarca da borsa da kal.....yazık çok yazık....

  • yeter kardeşim yeterr02 Eylül 2013 08:54

    bu adamlar bedelli ile kaç kez yatırımcılardan 200-300 milyon dolardan fazla para topladılar. kaç para temettü ödediler?. 200-300 milyon doları da hangi bilanço hileleri ile şahıs-akraba hesaplarına transfer ettiler. devlet çok acil el koysun. spk asla yetmiyor. spk yetersiz kalıyor. devlet borsadaki sahtekarlıklara çok acil EL KOYSUN..

  • mehmetov02 Eylül 2013 08:46

    spk, mensa ya önce borçlarını temize demeden bana başvurma demesi gerekiyor. gerçekten yatırımcının yanındaysa...