E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuştu.
Bakan Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Maliye politikası ve para politikası ahenkli bir şekilde gidecek. Çünkü enflasyonla mücadele sadece para politikası üzerinden yürütülebilecek mücadele değil.
Enflasyonla mücadelede kararlıyız. Daha önce başardık, tekrar başaracağız.
Şu anda küresel enflasyon aşağı yönlü trendde. Ama uzun vadeli ortalamaların üzerinde. Ülkemizde de parasal sıkılaşmaya gidiyoruz. Seçici kredi sıkılaşmasına da gidiyoruz. Bunun amacı kıt olan imkanlarımızın üretken alanlara kanalize edilmesi.
Bu dönemde en büyük önceliğimiz ihracat.
"2026'da gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacağız"
Bu yıl yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğiz. Türkiye, 2026'da Dünya Bankası'nın tanımıyla gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacak.
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67.22 oldu
Tarımda sözleşmeli üretim sistemi geliyor
Ekonomistler TCMB'den nasıl bir faiz kararı bekliyor?
Erdoğan: Ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik artışa gideceğiz
Bütçe ağustosta 51.2 milyar TL fazla verdi
Konut satışları ağustosta azaldı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sayın bakanım motorine ve elektriğe zam yapıp enflasyonu körükleyerek mücadele mi olur....... Hayatı pahalandırmada maharetlisiniz.....YAPARSA AK PARTİ YAPAR PAHALILIĞI.........DURMAK YOK ZAMLARA VE ENFLASYONA DEVAMMMMMMMMMMMMM..........
Talep enflasyonunun önü kesilmek isteniyor . kamuda tasarruf nerede...
Kamu artık tasarruf edemez bütün illerde Kamu ve belediye binaları yenilendi 10 kat büyük binalar yapıldı tavanları 16 metre iki kişinin oturduğu oda 50 metrekare o binları ısıtmak aydınlatmak yazın soğutmak bile büyük masraf tasarruf imkansız Rusya ya doğalgaz borcunuzu ödemeden yine kış geldi akaryakıt a zam ile bu iş kurtulmaz beyhude emekliye hiç maaş ödemesin yine kurtulmaz...
sürekli maaşlara zam koyarak enflasyon düşmez alım gücünü düşüreceksen maaşlara zam olmayacak ama yurdum insanı yeterince zengin bu yüzden enflasyon yerine başka yatırım işleri ile uğraşalım.Türkiye kur yüzünde eziliyor kuru dizginleyin yabancıya konut satışının önüne geçin herşey yoluna girer
tüketim düşer ise, kim neden Türkiye de üretim tesisi kursun ? Tüketen 85 milyon fakir ise, neden üretim tesisi kurayım bakanım ? eskiden 3500 alan emekli borcu bankaya 15 bin tl idi.. maaşdan bin tl ile borç ödenmıyordu. enflasyondevaluasyon vb geldı... maaş 5,500 ve 7500 olurken borç sabit kaldı... 1 yılda ödenecek banka borcu 2 ayda ödenme kabılıyetıne ulaştı. bu heryerde böyle oldu. ve herkes borçlarını ödediğinde nefes aldı.. seçim muhabbetıne para bastık bol bol. ama kurkorumalıd 125 milyar usd para birikti :D şimmi aynı model yapılsa otomatıkman kur 60 lara kadar çıkar. bu sefer aynı durum gerçekleşmeyecek, kimse kredi çemesin isteniyor, ödeme kabiliyeti olmayacak çünku . fakat millet bunu anlayamadı. ekonomide büyük çalkantı beklıyorum.
Zam yaparak enflasyon dusurmeye calisan bakan,olsa olsa akp nin bakani olur.denk butce istiyorsan once harvurup harman savuranlari durdur,
İşte mücadele İşte ekonomi Yaşasın Türkiye yüzyılı..Dünya bizi kıskanıyor...
ücret adaletsizligine bir zahmet el atın ampül emekli vekilleri 3.4 yerden maaş alıyor sıradan emekliye 7500 tl çok görülüyor ayrıca sayın reisimiz 2 seçim önce emekli maaşlarını artıracagız derken unutmuş olmalıki emekli bitirdi.
Maaş artışlarında adalet istiyoruz birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep yine başladınız en düşük maaşa zam adaletli olun pirim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur
Buna neler uçkağıtlar yapıştırdı sonra alıp ekonominin başına koydu. Bu yapıştırmalara rağmen tekrar hizmetine girdi. Nasıl insanlar bunlar
Nasil insan oldugunu sende biliyorsun
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:53)