E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMehmet Şimşek: Yabancı girişleri beklentileri aştı---

Mehmet Şimşek: Yabancı girişleri beklentileri aştı

Mehmet Şimşek: Yabancı girişleri beklentileri aştı
27 Mayıs 2024 - 19:59 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iyi bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, yabancı girişlerin beklentileri aştığını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye girişlerinin öngördüklerinden de yüksek olduğunu belirtti.

Bloomberg HT'ye konuşan Şimşek, sağlam politikalar ile yapısal dönüşümün bir araya gelmesinin, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasını sağlayan iyi bir söylem olduğunu belirterek, bunun da portföy tercihlerinin Türk varlıkları lehine olmasına yardımcı olduğunu, girişlere dönüştüğünü ve reel döviz kurunu dengelemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Şimşek, Türkiye’nin offshore piyasalara yönelik düzenlemeleri gevşetme yollarını araştırdığını ve nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceğini söyledi.

“Ne yapılması gerektiğini biliyoruz, ancak bunun zamanlamasına, sıralamasına ve dozuna karar verilmedi” diyen Şimek, "Henüz bu sürecin ilk aşamalarındayız. Tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi söylemiyorum, ancak iyi bir ilerleme kaydettik” ifadelerini kullandı.

EKK: Yapısal reformlar ana gündemimizi oluşturmaktadır

 

FED bu yaz muhtemelen faizleri indirmeyecek

 

Ekonomistlerin 'büyüme' beklentisi belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ28 Mayıs 2024 10:32

    Hükümetimiz yaz aylarında K.Irak a teröristlere operasyon yapacağını söylemektedir. Peki bu pkk, ypg ve deaş kuran silahlandıran ve kullanan ABD ve AB ülkeleri ile aramız bozulmayacak mı peki o zaman yine piyasalarımız bozulacağını düşünmekteyim.O zaman piyasalar bozulmayacağının garantisini verebilirmisiniz.

  • HALİL KOZALAK28 Mayıs 2024 10:31

    Tabi artar Mehmet Şimşek.faizden en az  %50 den faize yatırdığında   en az : 1.600 000 TL net faizi yılsonunda alır. MB doların yılsonunda  38 TL olacağı söylenmekte  olup,  bu kişi 38 TL den 1.600.000 TL / 38 : doları 42.105 $ olarak  faiz alacak  ve ülkemizden çıkacaklar. Peki bu dolar faizini siz yabancılara nasıl mı ödeneceğini düşünüyorsunuz. Devlet hiçbir zaman veya bankalar hiç zaman yüksek faiz ödemezler  her zaman bu faizleri gariban halk ödeyecektir.  Bu faizlerin ödenmesinin İki yolu olacak1- enflasyonu patlatacaklar her şeye % 100-300 oranında zam yapılacak 2-döviz yine % 200-300 devalüasyon  edilerek yabancılar ucuz fiyattan döviz almasınlar diyerek bu faizler ödenecektir. Millette seviniyor yabancı akın akın borsaya gelecek bizler de köşelik olacağız diye. Aslında acınacak halimize gülüyoruz. Borsada her zaman kasa kazanır

  • Turkogluturk28 Mayıs 2024 09:57

    Bunlar sayesinde dunun tefecileri yatirimci adini aldi.

  • Pala28 Mayıs 2024 09:57

    Faiz lobisi kazandı. Hani kilicdara oy verince Kudüs düşerdi?

  • Mucise Reis : )28 Mayıs 2024 09:17

    Eee nerede hanı fabrıka? üretim hattı? ileri teknolojı yatırımları ? koy paranı al faizi git ülkene :D yabancı girmişmiş. ya bi zihniyet ve stratejınız deişse artık. faiz ödete ödete ne varsa sattınız. yabancı dolar getirecek ve ülkemizde dolar artmayacak diye dua eden ekonomı yaptınız.

  • Turkogluturk28 Mayıs 2024 08:43

    .yuksek faizle buldugu borca seviniyor.i

  • acacu27 Mayıs 2024 23:44

    Boru gibi faizin üstüne bir de doları tutacağına söz vermişsin, bedava para var almayanı dövüyorlar demişsin, adamlar enayi mi gelecekler tabi. Sonbahar geldiğinde nasıl tutacaksın şimdi gelenleri sen onu düşün.