E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMecnur: Asıl oyuncu ben değilim ---

Mecnur: Asıl oyuncu ben değilim

Mecnur: Asıl oyuncu ben değilim
27 Haziran 2012 - 08:05 borsagundem.com

Mecnur Çolak, borsa kulislerine sızan iddialarla ilgili açıklama yaptı

Yasaklı borsacı Mecnur Çolak, “Flap Kongre hisselerinde asıl oyuncu ben değilim, yatırımcıları uyarma ihtiyacı duydum” dedi. Borsagundem.com’da “Mecnur’un son operasyonu” başlığıyla çıkan haber sonrası telefonla arayan Çolak, “Benim ismimi duyan yatırımcılar hisse alır, daha sonra mağdur olurlar, bu durumun yaşanmaması için uyarma ihtiyacı duydum. Yatırımcılar dikkatli olsun” diye konuştu.
İŞTE ÇOLAK’A AÇIKLAMA YAPTIRAN HABER
Halka arzda talep toplama sürecini (birincil piyasadan satıldı) tamamlayan Flap Kongre’nin halka arzında Mecnur Çolak imzası olduğu konuşuluyor. Geçen hafta Perşembe günü satışa sunulan ve ilk gün yeterli derecede talep gelmeyen şirketin hisseleri ikinci gün yani Cuma günü neredeyse kapışıldı. Yani tüm hisseler bir günde satıldı. Satış sonrası ise şu açıklama yapıldı: “"Halka arzına aracılık ettiğimiz FLAP KONGRE TOPLANTI HİZMETLERİ OTOMOTİV VE TURİZM A.Ş.nin 23.000.000.-TL olan Ödenmiş Sermayesi'nin 25.000.000.-TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek olan 2.000.000.- adet pay ile mevcut ortakların sahip olduğu 2.000.000.- adet pay olmak üzere toplam 4.000.000.- adet pay'ın Halka Arz İşlemleri 4,90 TL satış fiyatından, İMKB Birincil Piyasa da "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi" suretiyle gerçekleştirilen halka arz işleminde, halka arzın ikinci günü (22.06.2012) gelen talep seviyesinin yeterli görülmesi nedeniyle, izahnamenin 9.14. maddesinde belirtildiği üzere talep toplama süresinin sonu beklenmeden ikinci gün (22.06.2012) birincil piyasa işlemi sonlandırılarak, dağıtım gerçekleştirilmiştir."
Peki bu hisseleri kim aldı?
Flap’ın ortaklarından Gürkan Gençler'in sahip olduğu 500.000 TL, Osman Turgut Fırat'ın sahip olduğu 500.000 TL, Metin Ziya Tansu'nun sahip olduğu 500.000 TL ve Ahmet Can Teoman'ın sahip olduğu 500.000 TL olmak üzere, toplam 4.000.000 (halka arz sonrası sermayenin %16'sı) hisseyi kim aldı? Borsa kulislerinde kulaktan kulağa fısıldanan iddialara göre Mecnur Çolak, Bekir Sani Karayal, Kemer Country çetesinin bazı üyeleri başta olmak üzere 6 kişi hisseleri halka arzın ikinci gününde kapışmış!
Kısa bir süre önce halka açılan Beyaz Filo’nun ortağı konumunda olan Flap’la ilgili iddialar hızla yayılmaya devam ederken, ismi hisse ile anılan kişilerin borsanın en sakıncalı isimleri olduğunun unutulmaması gerektiği belirtiliyor. Özellikle de şirketin organik bağının bulunduğu Beyaz Filo hisselerindeki sert fiyat hareketlerinin de dikkate alınması öneriliyor. Geçen hafta borsagundem.com’a önemli açıklamalarda bulunan Mecnur Çolak’ın deyimiyle; spekülatif hisselere karşı dikkatli olun!...
Mecnur Çolak geçtiğimiz hafta borsagündem.com’a önemli açıklamalarda bulanarak kazanmak isteyen yatırımcıların sert fiyat hareketlerine gebe hisselerden uzak durmalarını önermişti.
Yeni Sermaye Piyasası Kanunu hayata geçirildiğinde ekranı kapatacağını belirten Çolak, yurt dışı borsalara gideceğini söylemişti. Ancak, Çolak’ın bu açıklamaların ardından isminin son halka arz ile anılması kafaları karıştırdı.
Uzmanlar, önemli bir kısmı 6 kişinin hesabına aktarılan arzda küçük yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flapçı17 Ağustos 2012 17:13

    yaa ne kadar dürüsttür kendisi hiç sormayın...

  • tkns.ufuk11 Temmuz 2012 17:14

    MECNUR BEYİ =CEYTAŞ TEKSTİL= DEN TANIRIM ŞİMDİKİ ADI İPEKE AKIN BEYİN ŞİRKETİ.28 DEN 80 E GÖTÜRDÜ.ŞİMDİ BU SENEDİN GRAFİĞİNE BAKIN MECNUR BEYİN NE KADAR DÜRÜST OLDUĞUNU GÖRÜRLER.YETERKİ ONU RAHAT BIRAKSIN İLGİLİLER.saygılarımala

  • murat27 Haziran 2012 11:44

    YILLARDIR KÜÇÜK YATIRIMCININ ANASINI AĞLAT,HERKESİN BEDDUASINI AL,SONRA ÇIK ASIL OYUNCU BEN DEĞİLİM DE. YATACAK YERİN YOK ÖTEKİ TARAFTA!

  • senderos27 Haziran 2012 10:31

    Ya arkadaşlar iyi güzel adam spekülatör bakıyorum burada hep canı yanmışlar yazıyor bu işlere giriyorsan illaki canında yanacak zaten ve adamların yaptığı tahtalar hatırı sayılır getiride sağlıyor BEN ŞİMDİ SİZE SORUYORUM MECNUR GİBİ ADAMLAR BORSADA TAHTA YAPMASA HANGİNİZ GİRERSİNİZ BORSADAN KAĞIT ALIRSINIZ HİÇ BİRİNİZ ONUN İÇİN SUSALIM AĞA KONUŞSUN... MECNUR BAŞKA BİR ÜLKEDE TAHTA YAPSA HEPİNİZ BİLMEDİĞİNİZ YABANCI KAĞIDI ALIRSINIZ KONUŞTURMAYIN ŞİMDİ...

  • arkadas27 Haziran 2012 00:23

    olm senmişsin konusdum , inkar etme. hem bak ne guzel etraf kek dolu . bu kağıdı goturur die atlar simdi herkez cuma tahtaya.3-4 tavan cak + %20 ,allah bereket versin.....sen kazanacan ki 'telafilerin' gerçekleşsin ha-ha-ha! hala bekliyor dimi kekler?

  • kabotaj bayramı27 Haziran 2012 00:02

    iyi şeyleri sen yap, kötüleri başkasına yükle

  • hızlı gençlik26 Haziran 2012 23:49

    yurtdışına 1 lira çıkardıysam şerefsizim diyorduya bu adam. doğru söledi. çıkardığı para 1 lira değildi çünkü.şerefini kurtardı.::))))

  • nihat g26 Haziran 2012 23:07

    bu süslü laflara inanacak kadar saf vatandaşlarımız hala varmış

  • nokta.26 Haziran 2012 22:40

    valla gucun yettiği kadar birşeyler yaptın sende. dahada yetse anamızı ağlatmaya devam edecektin. asıl oyuncu ben değilim diyor birde kalkmış.

  • olımpos26 Haziran 2012 19:11

    oldu gözlerim doldu...

  • mustafa26 Haziran 2012 17:58

    bekır sanı kareyel tanırım arkadaslar hıcbırının Allah korkusu yoktur bu ve benzerı kısıler hala ısler yapıyorlar ha kumar oynamıssınız ha hısse senedı almıssınız hıc farkı yok suanda. aynı oyunu MERKO hıssesındede yapmıstı Bekır Sanı kareyel tabıkı bızımde basımıza gecırmıstı.aglayanın malı gulene fayda etmez derler elbet bırgun hesap gunu vardır bu gıbı ınsanlar en gec yaptıklarını fazlasıyla cekecektır.

  • LÜTFEN YAYINLAYIN26 Haziran 2012 17:53

    YA ARKADAŞLAR BU MANİPLATÖR ŞEYTANLARIN KENDİLERİNİ HAKLIYMIŞ GİBİ GÖSTEREN ALDATICI SÖZEL İFAADELERİNE NASILDA HEMENCECİKDE KANIVERİYORSUNUZ. UNUTMAYIN ŞEYTANDA İNSANLARI KANDIRMAKTADIR,VE İNSANOĞLUDA ŞEYTANA SÖZDE İNANMAMAKTA AMA ÖZDE TAMAMEN ONA BAGLANMIŞLARDIR.HER TÜRLÜ MANİPLASYON ŞEYTANA-LUSİFERE AİT DEĞİLMİDİR.ONLARA SADECE KIYAMETE KADAR SERBESTÇE HAREKET ETMELERİNE MÜSAADE EDİLMİŞTİR. HAKKA GİDEN YOL HAK YOLUDUR, HAKSIZLIKSA-MANİPLASYON VE KANDIRMACA İSE LUSİFERİN VE ONUN DÜNYA ÜZERİNDEKİ TAKİPÇİLERİNİN İŞİDİR. MEJNUR VE ONUN GİBİ ŞEYTANLARIN ALDATMACALARINA LÜTFEN KANMAYIN

  • ALP26 Haziran 2012 17:23

    mecnur doğru söylemiş, bence de mecnur bu oyunun figüranı dır...

  • ahmet26 Haziran 2012 16:18

    brısa ve netas hıssesınde neler oluyor ıkısıde soluksuz dusuyor bunlara kotu bı haber mı gelecek bı haber yaparmısınız bu konuda

  • 26 Haziran 2012 14:58

    arkadaşlar borsaya yatırım yapan herkes kimin parasını alıyor.burası dibi olmayan kazan küçüklerde parasını atar büyüklerde ben buraya paramı atınınca amacım başkasının attıgından almak yani kazanmak degilmi ee kaybedersem suçlu T.C. de mecnur kazanırsam ben kazandım .adam bütün türkiyedeki küçük yatırımcıların parasını almışmış gözü varmışmış.her hissede bekleyen beklentisi olan ayrıca herkesin gelmesini bekleyen var.valla herkes m.rasim kütahyalı olmuş yorum yapıyor (çamur tipi) ama yanlış.almazsın o tür hisseleri ama gercek ama dogru çamur atmamış olursun kimseye.

  • vay be26 Haziran 2012 14:18

    bize sizi yanlış tanıtmışlar mecnur bey. biz sizi başkalarının parasında gözü olan biri sanmıştık..

  • necmi26 Haziran 2012 14:03

    bir toplum aşığı, bir halk ozanı, bir yatırımcı dostu, bir robin hood. fakirden alıp zengine veren yüce el. "fakir zaten fakir bari zengine gitsin de bi işe yarasın" düşüncesine haiz ulu şahsiyet.. bursadayken attıgın frikik gollerini, pingel ile olan dayanışmanızı unutmadık. yine mi ters köşe yoksa şefkat yumağı

  • 26 Haziran 2012 14:01

    böyle hisselere bulaşanlar kaybetmeyi hakediyor,kongreymiş,bir kasa,bir masa,bir ekran.

  • insan evladı26 Haziran 2012 13:57

    demiş ki benim adımı duyan hisse alır yazık olur maazallah zarar ederler. gözlerim yaşardı adeta. bu toplum bilinci içinde olan yüce spekülatör tarafından korunmak kollanmak.. ne şanslıyız biz nankör ky'ler.. hisseleri yukarı çekip ordan vatandaşa sizler pazarlamadınız mı. masumiyet dolu mesajları da veren sizlersiniz. parayı cebe koyan yine sizler.. ne denir bu duruma abondone oldum

  • tatar ramazan26 Haziran 2012 13:53

    herhalde tatar ramazan gibi olacak sanıyor.. hayır benim.. hayır ben.. ben suçluyum.. asıl ben suçluyum.

  • 26 Haziran 2012 13:42

    adam kucuk yatırımcıyı dusunupte acıklamalarda bulunuyo buyuk adamsın babaa...

  • 26 Haziran 2012 13:29

    adam delikanlı cıkıp acıklıyo bu kadar sene bu adamı dolandırıcı gibi gösternler utansın...

  • bulut26 Haziran 2012 13:11

    10 tl ye kadar cıkartır mılletın kucagına bırakıp 2 tl ye ındırırler