E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMB, İMKB'yi rekora taşıyabilir---

MB, İMKB'yi rekora taşıyabilir

MB, İMKB'yi rekora taşıyabilir
22 Ocak 2013 - 09:42 borsagundem.com

İMKB'nin bankaları destekleyici karar vermesi IMKB'yi yeni rekorlara taşıyabilir

Tüm büyük hisseler tarihi zirvelerini yenilerken IMKB 85.000'e geldi ği h ızı kaybetse de yeni rekorlarla ilerlemekte! Bugün TCMB kararı sonrasında yeniden hızlanma görülebilir IMKB 100 endeksi, dünü % 0.33 art ışla 85.281 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 84.901, en yüksek 85.,720 puan ı gören endeks, önceki kapan ışının 277 puan üzerine ç ıktı. Günün y ıldızları % 2 yükselen ISCTR ve TTKOM oldu. Endeksin dolar bazında fiyatı ise 4.84 cent seviyesinde bulunuyor. IMKB'nin dolar bazlı zirvesi 5 Kasım 2010'da görülmü ştü.
Dün Avrupa'da Almanya % 0.6 daha yükselerek 7.749'dan kapandı ve tarihi zirvesi olan 8.152'ye daha da yaklaştı. Fransa % 0.6, İspanya % 0.7 yükseldi. ABD'de ise piyasalar tatildeydi.
Bugün iki MB toplantısı sonucu bekleniyor. İlki Japonya MB'dan geldi. Başbakanın isteğini kabul eden Japonya MB, enflasyon hedefini % 2'ye ç ıkardı ve FED gibi "sınırsız" varlık alımı politikasına geçece ğini söyledi. Ancak bunu 1 yıl sonra başlatacak olduğunu açıklaması şaşırttı. Abe'nin hamlesinin Nisan'da başkanı değiştirmek olacağı tahminleri yapılıyor.
Bugün 14:00'te TCMB'nin karar ı gelecek. Politika faizinde de ğişiklik beklenmiyor. Ancak alt bantta indirim gelebilir. TL'nin de ğer kazanmasına kar şı yapacağı hamle merakla bekleniyor. Bankaları destekleyici karar vermesi IMKB'yi yeni rekorlara taşıyabilir. Bu sabah Asya borsalar ında karışık seyir gözleniyor. Bugün; MB toplant ıları dışında 12:00'de Almanya ZEW endeksi, 17:00'de ABD 2. El Konut Sat ışları önem ta şıyor. Bilançolarda ise Google, IBM gibi önemli şirketler dikkat çekiyor.
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)