E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMay destek istiyor---

May destek istiyor

May destek istiyor
04 Aralık 2018 - 08:17 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamentoyu Brexit anlaşmasını desteklemeye çağıracak

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği liderleri ile üzerinde uzlaştığı Brexit anlaşmasının parlamentoda bugün başlayacak ve 5 gün sürecek müzakerelerinin açılışında parlamenterleri bu anlaşmayı desteklemeye çağıracak.
May, kendisinin kaderini ve Britanya'nın AB'den bir anlaşma olmadan ayrılıp ayrılmayacağını belirleyecek müzakerelerin ilk gününde parlamentoda yapacağı konuşmada, "Britanya halkı bizden referandum sonucunu yerine getiren bir anlaşmaya varmamazı istedi ve bize yeniden bir ülke olarak bir araya gelme imkanı verdi. Bu anlaşma Britanya halkının isteğini yerine getirecek" ifadelerini kullanacak.

5 günlük müzakerenin ardından 11 Aralık'ta yapılacak oylama öncesinde parlamento aritmetiği May'in Brexit anlaşmasının onaylanmasının çok zor olduğunu gösteriyor.
AB içinde kalınması taraftarı parlamenterlerin yanı sıra Brexit taraftarı olan ancak May'in vardığı uzlaşmayı beğenmeyen parlamenterleranlaşmaya hayır oyu verecekler. May hükümetine dışarıdan destek veren DUP da Kuzey İrlanda konusunda bulunan çözüm nedeniyle May'e kızgın.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)