E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMavi Jeans'in yarısı satılıyor mu---

Mavi Jeans'in yarısı satılıyor mu

Mavi Jeans'in yarısı satılıyor mu
01 Mart 2016 - 16:53 borsaningundemi.com

Mavi Jeans CEO'su Cüneyt Yavuz: Turkven çıkarsa başka fona satılabilir

Mavi'nin CEO'su Cüneyt Yavuz, şirkette yüzde 50 ortaklığı bulunan özel sermaye fonu Turkven'in çıkması durumunda bunun en kolay yolunun başka bir özel sermaye fonuna satış olabileceğini söyledi.

Mavi'nin 25'inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yavuz, "Halka açılma, stratejik bir ortak bulma ya da bir özel sermaye fonu olarak başka bir özel sermaye fonuna doğru yönelme olası opsiyonlar arasında. Ama henüz 'bu yönde gidelim, satalım' gibi bir hareketlenmemiz yok" dedi.

Turkven'in Mavi'deki yatırımının sekizinci yılında olduğunu ifade eden Yavuz, Turkven'le 12 yıla kadar sürelerinin olduğunu kaydetti. Halka arz, satın alma, hisse devri gibi opsiyonların özel sermaye fonlarında beklenen adımlar olduğunu ifade eden Yavuz, "Turkven çıkacaksa bunun en kolay yolu, bir özel sermaye fonundan bir diğerine geçiştir. Genel olarak şirketler bunu yaparken, 'stratejik ortakla da yapabilirim' diyor, 'başka büyük bir özel sermaye fonuna satabilirim' de diyor. Halka açılma ise özel sermaye fonlarının çıkışı açısından daha komplike olabilir" diye konuştu.

YILLIK %30 BÜYÜME HEDEFİ

Şirketin ciroda yıllık bazda yüzde 30'luk büyüme hedefinin olduğunu ifade eden Yavuz, 2015 yılında 1.2 milyar lira ciroya ulaştıklarını belirterek, bu rakamı 2016 yılında 1.5 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplam 50 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 2016'da yurtdışında büyümeyi ve mağaza açmayı sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Yavuz, yeni girecekleri ülkeler arasında Kuzey Afrika ülkelerinin olabileceğini, Balkanlarda büyüyeceklerini ve İran'ın da potansiyelinin büyük olduğunu kaydetti.

Rusya'nın ise normalde daha da hızlı büyümek istedikleri bir yer olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Maalesef orada planları bir müddet askıya aldık. Şu anda sorun yok, ticaret devam ediyor,

hatta ilk ay büyümemiz yüzde 15-20 seviyesinde. Rusya ile ilgili sorun aslında yaşanan devalüasyon. Son siyasi kriz de durumu biraz daha farklı bir boyuta getirdi. Henüz bize yansımış bir durum olmasa da yatırım yapmakta çekingenlik yaratıyor" diye konuştu.

Toplam yüzde 18 pazar payı bulunan Mavi, yurtdışında 10'a yakın mağaza, Türkiye'de de 45 mağaza açmayı ve 2016'da 440 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR01 Mart 2016 17:06

    Yatırım fonu alanlar dikkat etmeli:Özel şirket bonosu taşıyan yatırım fonları alınırken yatırımcıların çok dikkat etmeleri şart oldu: Yatım fonu içinde özel şirket bonosu varsa bu bonoların hangi şirkete ait olduklarını bulacaksınız. Sonra bu bu şirketin mali durumunu inçeleyeceksiniz. Bu konuda da uzman olmanız gerekir. Zira bilanço inceleyip şirketin bonoların kuponlarını zamanında ödeme güçü olup olmadığına karar vereceksiniz. Bu şirketin mali durumunu bu şekilde araştırdıktan sonra alıp almamaya karar vereceksiniz. Bu araştırmayı yapmanız konusunda herhangi bir yasal veya SPK tarfından çıkarılmış bir karar olmamasına rağmen eğer bu yatırım fonu içinde bir şirket temerrüde düşerde kupunun ödeyemezse yatırım fonunuz için açıklanacak fiyatta bir düşüm olacağından zarara uğramanız kesin. Peki bu zarardan yatırımcı neden sorumlu oluyor? diye bir soru sorabilirsiniz. Açıklamalar sizi tatmin etmeyecektir. Zira sizin bu zararın oluşmasında hiçbir kusurunuz, hatanız olmamasına rağmen neden bu zararı ben yükleneyim diye düşünecek ve ilgili birimlere baş vuracaksınız. Nasıl bir sonuç alırsınız bilemem. Ancak SPK da sizi haksız görürse uğradığınız zararla başbaşa kalırsınız. O nedenle içinde özel şirketler olan yatırım fonlarını alırken yukarıda saydığım araştırmaları yapabiliyorsanız alıp almama konusunda kendi sorumluluğunuzla karşı karşıya kalırsınız. Aksi halde AYNES GIDA firması gibi demerrüde düşüp de kuponunu ödeyemeyen AZİMUT KISA VAdELİ BORÇLANMA ARAÇLAR FONU'na sahip bizim gibi yatırımcının başına gelen zararla karşılaşabilirsiniz.