E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMart ayında piyasaları hangi gelişmeler bekliyor?---

Mart ayında piyasaları hangi gelişmeler bekliyor?

Mart ayında piyasaları hangi gelişmeler bekliyor?
26 Şubat 2016 - 10:59 borsaningundemi.com

Şeker Yatırım, aylık strateji raporu yayınladı. İşte Şeker Yatırım'ın hazırladığı o rapor.

Global büyüme endişeleri, petrol fiyatlarındaki düşüş ve Avrupa bankacılık sistemine ilişkin endişelerle Şubat ayında piyasalardaki dalgalanma devam ederken, BIST pozitif ayrışma eğilimini korudu.
Şubat ayı PPK toplantısında TCMB politika faizini %7,50’de sabit tuttu. Fed Ocak ayında faizleri sabit tutarken, Şubat ayında yayınlanan tutanaklarda Fed üyeleri aşağı yönlü risklerin ve belirsizliğin artığına dikkat çekti.
Mart ayında yurtdışında Fed faiz kararı ve petrol fiyatları takip edilecek. 
Yurtiçinde ise TCMB faiz kararı ve Jeopolitik riskler ana gündem başlıkları olacak. Mart ayında yurtiçi piyasaların pozitif ayrışmasını devam ettirmesini beklemekteyiz.

Piyasalarda Şubat ayında dalgalanma devam ederken, BIST pozitif ayrışma eğilimini korudu…

Global büyüme endişelerinin artarak devam etmesi ve Avrupa bankalarına ilişkin endişelerle küresel piyasalardaki dalgalanma Şubat ayında da devam etti.
BIST Şubat ayına 73.500 seviyelerinden başlarken yurtdışı piyasalardaki satış baskısı ve artan Jeopolitik risklerin etkisiyle tekrar 70.000 seviyesi altını test etti.Ayın ikinci yarısından sonra özellikle jeopolitik risklerde iyileşme beklentisi ve alternatif piyasalardaki nispi rahatlama ile hızla toparlanarak ayı 76.000 seviyelerinden kapatmaya çalışıyor. BIST artan Jeopolitik risklere rağmen yurtdışı borsalardan sınırlı da olsa pozitif ayrışırken petrol fiyatlarının Şubat ayında da düşüş trendini devam ettirmesi, yurtdışı borsalar üzerinde satış baskısının devamına neden oldu.
TCMB Şubat ayı toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak faizlerde değişikliğe gitmezken, PPK özetinde yer alan ifadeleri korundu. 
Fed ocak ayı toplantısında faizleri değiştirmeyerek %0,25-0,50 aralığında sabit tuttu. Fed ekonomik görünüm, enflasyondaki eğilim ve beklentiler ile uluslararası finansal piyasalardaki gelişmelerin kademeli faiz artırımları yapılmasını olanaklı kıldığını söyledi. Şubat ayında yayınlanan Fed tutanaklarında ise üyeler ekonomide aşağı yönlü risklerin ve belirsizliklerin arttığına dikkat çekti. Tutanaklarda üyeler faiz artırımlarının kademeli olarak sürdürülmesi
gerektiğini bir kez daha teyit ederken, faiz artırımının zamanlamasıyla hızının ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olacağı vurgulandı. Fed tutanaklarındaki ifadeler ve ay içinde Fed üyelerinden gelen açıklamalar faiz artışlarının ötelenebileceği ve 2016’da öngörülen dört faiz artışının yapılamayacağı beklentisini kuvvetlendirdi. Bu beklenti başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin Şubat ayında gelişmiş ülke piyasalarından pozitif ayrışmasında ana etken oldu.
Mart ayında Fed faiz kararı sonrasında yapılacak açıklamalar ve Fed üyelerinden gelecek açıklamalar piyasaların takip edeceği en önemli gündem olacak.
Çin ve ABD ekonomik verileriYle Avrupa bankacılık sistemine ilişkin endişeler takip edilmeye devam edilecek. Petrol fiyatları borsalar üzerinde etkili olmaya devam edecek.Yurtiçinde ise TCMB faiz kararı ve Suriye sınırında yaşanan Jeopolitik riskler piyasalar üzerinde etkili olabilecek ana gündem başlıkları olacaktır.  
Mart ayında piyasalardaki negatif baskının azalması ve toparlanmanın güç kazanması beklenmektedir. Ay ortasında yapılacak Fed faiz toplantısı sonrası güvercin tonda açıklamalar gelirse başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülke piyasalarının genel olarak gelişmiş ülkelerden pozitif ayrışma göstermesi beklenmektedir. Jeopolitik risklerin azalmasıyla birlikte Türkiye’nin büyüme hikâyesiyle ve TLvarlık fiyatlarının cazibesi ile birlikte pozitif ayrışmasını devam ettirmesini bekliyoruz.Ara düzeltmeler birlikte BIST Mart ayında 80.000 seviyesi üzerini test edebilir.
Bu beklentilerin ışığında portföyümüzdeki tahvilin ağırlığını %65’ten %60’e, dövizin %15 olan ağırlığını ise %10’a azaltırken hisse senedinin ağırlığını %20’den %30’a yükseltiyoruz.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)