E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
TÜFE Mart'ta aylık %0,99, yıllık %10,23 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜFE’de (2003=100) 2018 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %0,99, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,23 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,14 artış gerçekleşti.
Aylık en yüksek artış %2,03 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Mart ayında endekste yer alan gruplardan, sağlıkta %1,90, giyim ve ayakkabıda %1,05, eğitimde %0,94 ve lokanta ve otellerde %0,83 artış gerçekleşti.
Alkollü içecekler ve tütün grubunda aylık değişim gerçekleşmedi
Ana harcama grupları itibariyle 2018 yılı Mart ayında endekste düşüş gösteren bir grup olmadı.
Yıllık en fazla artış %15,41 ile ev eşyası grubunda gerçekleşti
TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre ulaştırma %13,41, lokanta ve oteller %11,67, eğitim ve çeşitli mal ve hizmetler %10,87 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.
Aylık en yüksek artış %1,32 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur)’da oldu
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %3,56 ile TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesinde, bir önceki yılın
aynı ayına göre en yüksek artış %11,36 ile TR31 (İzmir) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %12,40 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bölgesinde gerçekleşti.
Mart 2018’de endekste kapsanan 407 maddeden 34 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 297 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 76 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
TÜİK: Yurt içi üretici fiyat endeksi Mart ayında yüzde 1,54 arttı
TÜİK verilerine göre, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,54, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,29, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,28 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,35 artış gösterdi.
Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %0,23, imalat sanayi sektöründe %1,79, su sektöründe %0,76 artış, elektrik ve gaz sektöründe ise %0,84 düşüş olarak gerçekleşti.
Aylık en fazla artış temel eczacılık ürünleri ve müstahzarlarında gerçekleşti
Bir önceki aya göre en fazla artış %5,91 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları, %3,60 ile ana metaller, %2,85 ile motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork olarak gerçekleşti. Buna karşılık ham
petrol ve doğal gaz %5,00, elektrik ve gaz %0,84, deri ve ilgili ürünler %0,78 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.
Ana sanayi gruplarında aylık en fazla artış sermaye malında gerçekleşti
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Mart ayında aylık en fazla artış sermaye malında ve yıllık en fazla artış ara malında gerçekleşti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
İnsanlar ağlıyor lakin!... Her sene OTOMOBİL sayısı artıyor!... (2002 yılında sadece özel arabaları yazıyorum "4.600.140") - ( 2015 Yılında "11.307.998") (=>> 2016 yılı yok (=>> 2017 yılı yok (=>> 2018 yılı yok! Peki canım TÜRKİYE büyümüyorsa nereden geliyor bu değirmenin suyu?... Evet bende emekli maaşlarında ciddi haksızlıklar olduğunu yazıyorum 2000 öncesi kendi maaşım en düşük olduğu halde yeni taban maaşlarında çok büyük fark var!.. Bunu zaman zaman dile getiriyorum yetkililere de yazıyorum...! yüce RABBİM DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN...
borsa gündem olarak keşke emekli içinde bir hesaplama yapsaydınız.3 aylık ne oldu.**temmuza kadar hedef ne falan..işçi emeklileri soruyor 3 aylık etkileyen enflasyon ne oldu diye.**
Sn.melih53 Kabaca temmuz ayı emekli zam beklentisi %5 - %5.11 olacak yıllık enflasyon verilerine göre!... Lakin 2000 yılından sonra emekli taban maaşları çok düşük bağlanıyor!... Evi kira olan emeklinin aldığı düşük maaşla geçinmesi çok zor!... Acilen hükümet taban emekli maaşlarına bir miktar iyileştirme yapması gerekir... Belki önümüzdeki yıl seçim olacağı için düşük maaşlı emeklilere bir iyileştirme yaparlar...! BENİM MAAŞIMDA EN DÜŞÜKTEN LAKİN 2000 ÖNCESİ TEKAÜT OLDUĞUM İÇİN NİSPETEN İYİ...
GIDA FIYATLARI İLK UC AYDA YUZDE 10..35 ARTMIŞ ,,,,HANI NERDE SOZDE ENFLASYON DEGIL ÖZDE ENFLASYONU SÖYLEYIN..
Büyüme eksi enflasyon eşit eksi büyüme. Anladınmı ko y u n. Enflasyondan şikayet etmeyenlere kızmayın nefe olsa K O Y U N..
Maaşallak maaşallak. Güzel.
Hakikaten bu hükümeti tebrik etmek lazım.Hergün zam,hergün yeni vergiyle ülke yönetebilen tek hükümettir dünyada.
SEN TEKAUT DEGIL OLSA OLSA TROLSUNDUR....
Sn.Alpertunga Bunada şükür vakti zamanında yıllık enflasyon %100 üzerinde geliyordu... Bence akaryakıt vergilerini değil mazot ile benzin fiyatı eşitlenirse ekonomiye katkı yapar!.. Kimse benzin fiyatları yüksek diye şikayet etmesin her gün işe özel araba ile gideceğine toplu taşımayı tercih etsin hem kendi kazanır hem ülke kazanır... ACİLEN MAZAOT - BENZİN FİYATLARI EŞİTLENMESİ LAZIM... Zam zam diye şikayet etmeyin az harcayın ekmekleri çöpe atmayın "TASARRUF YAPIN" Örneğin ben EN DÜŞÜK tekaüt maaşı ile evim kira olduğu halde ayakta kalmaya çalışıyorum şikayet etmiyorum... Patatesin çuvalı 10 lira senede 11 -12 çuval patates alsan 120 TL yapar sizleri bilmem ama ben öyle yağıyorum şikayet etmiyorum... TÜM TEKAÜTLERE SAYGILAR,
petrol ürünlerinde %5 lik artış üretici fiyatlarına yansımamış hatta üretici fiyatları petrol artışının baya gerisinde ama gel görki perakende hizmet sektörü iyi zam yapmışlar... olan üreten ve emek harcayan çiftçiye ve halka oluyor desene...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:31)