E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Denizlerde av yasağı yarın sona eriyor. Yapılan tahminlere göre bu yıl palamut biraz azalacak, buna karşın hamsi, istavrit ve lüfer bol olacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi ve İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) Başkan Vekili Ahmet Tuncay Sagun, av yasaklarının balık popülasyonun korunması için çok faydalı bir uygulama olduğunu anlatarak, ancak balıkların en çok ışıktan korktuğunu, İstanbul Boğazı üzerindeki köprülerden yayılan ışıklar nedeniyle de Marmara’nın balıksız kalabileceği uyarısını yaptı.
Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre, Türkiye’de kişi başına yıllık 6-8 kilogram balık tüketimi iken, bu oranın Avrupa Birliği’nde ortalama 24, ABD’de ise 28 kilogram, Japonya’da ise 75 kilogram olduğuna işaret eden Sagun’un açıklamaları şöyle:
"Dünya su ürünleri sıralamasında lider ülke 57.8 milyon ton ile Çin. Türkiye ise 45. sırada yer alıyor. Toplam üretimimiz 2017 yılı sonu itibari ile 630 bin 820 ton. Dünya üretimindeki payımız da yüzde 0.34. Avrupa’da alabalık üretiminde birinci, çipura ve levrekte ikinci sırada yer alıyoruz. "
"Avrupa’da tüketilen 3 balıktan birisi ülkemizden gidiyor"
"Günün ihtiyaçlarına cevap veren yeni bir yasaya ihtiyacınız var. Mevcut yasa 48 yıllık. Yetiştiriciliğe devlet desteği öngören, kiralamaların sürekli ve tamamen Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yapılmasını içeren, yasa dışı avcılıkla mücadelede caydırıcılığa yönelik hükümlerin yer aldığı bir yasaya ihtiyaç var."
"Dövizin çok hareketli olması nedeniyle geleceği öngöremiyoruz, ileriye dönük plan yapamıyoruz."
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Balık ve kırmızı et tüketemeyen toplum olarak, Canan Karatay'ın dediği gibi tahıl beyinli olacağız.
bunlar balıklarıda satar valla.... yap-işlet-devret modelinin su versiyornu.. yakala-işlet-sat. modeli ile :D kökünü kuruturlar bunlar balıkaların valla hiç de şaşmam... katarlı dünden razı kağıt parçası vereyim, arazi kiralıyayaım, arsa alayım, 50 yıllına benım olsun tapusunu alayım diye. eee katarda gün gelecek petrol bitecek. yatırım yapıyolar geleceğe., abd dede öyleler
Böyle zamanda halk arasında eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirme derler olmaz olmaz deme olmaz
ne yaparsaniz yapin ,egitim egitm egitm,isterseniz kisi on tane universite bitirsin ,kisi/kisiler/toplum bilinclendirelecek,tv kanallarinda toplumu egitici ogretici cevreyle ilgili programlarin artirilmasi gerek,luferin kefalin en kucugu 20 cm olmasi gerek tutulmasi icin eylul basinda selbest birakilan av sinirlama getiriulmesi gerek cunku eylul basi cogu baligin yavru hali,olta balikciligi haric tum kiyilardan en az bir mil acikta avlanmasi gerek,hele o guzelim koylarda her turlu agla av yasak olmasi gerek ,ha birde en onemlilerden serpme tabir ettigimiz agla kesinlikle yasaklanmasi gerek,cezalar caydirici olmasi gerek ,son soz olarak insanlarin duyarli olmasi gerek,senin bugun buyusun diye geri saldigin balik yarin senin cocugunun tutacagina bilmesi gerek.umarim gec kalmayiz .saygilar
ülkeyi mahvettikleri yetmedi denizleride mahvettiler.
1-Konu olan yer şu an Kaz dağları değil. 2- Siyanürsüz altın cevheri işlenemez. 3- Tartışılması gereken konu altının niye açık sistemle çıkarılmasına onay verildiğidir (Kapalı sistemde siyanürün herhangi bir afetle çevreye bulaşma riski çok çok daha azdır - maliyet tabi ki sebep) 4- Altını çıkaracak teknolojiye sahip değil miyiz ki bu iş %8 veya isterse daha az veya daha fazla bir oranla yabancılara veriliyor. Yüksek teknoloji içeren uçağı millileştirme yalanını hadi doğru kabul edelim, sormazlar mı adama bunu niye %100 yerli olarak çıkarmıyoruz diye?
Ağzını sağlık bende aynı düşünüyorum niye ya niye bunu bizim devletimiz MTA çıkarıpta hazineye koymuyor vergiden başka bir geliri olmaz mı bir ülkenin ülkeyi zengin etmek hazineyi zengin etmekle başlar hazinen zenginleşirse daha az vergi verirsin tasarruf ta artar ama nerde cukka lar iyi tek değil bize başkanı başı derebeyi padişahı olmayan bir sistem lazım parlamenter sistemden bahsetmiyorum
hele kaz dağlarındaki siyanür, buharlaşma akarsualra karışma vb. ile denize ulaşsın.. oradan radyassonlu balıklar birbirlerini yiyeyek deniz mahsuğllerini 50 yıl yok edecek..kimsede balık yemeyecek. itahal balık yicez ülke..daha büyük tehlike siyanürdür... havuzlarda ayrışan siyanür çukurlar her yerde taşkınlar,obruklar, seller, heyelanlarla ilkaki toprağa karıuşmıştır. 50-80 yılda arıştımı etkisi sürer. altın için gelecek modern teknolojıler beklenmelı ...
yakılan ormanlar konusunda da bir fikrin varmı? varsa bilgilendirirsen memnun oluruz siyanürü topraktan geçirip denize ulaştırdın. karbondi oksiti havadan geçirmeden ciğerler kavuştur aslanım. kaz kafalılardan sana selam var.
Chpliler izmir de yıllarca bile bile arsenikli su içirmişdi insanlara. Melih Gökçek ortaya çıkarmasaydı içirmeye devam edeceklerdi
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:43)