E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Tarım Kredi'ye bağlı Birlik A.Ş. üzerinden yürütülecek olan marketleşmede öncelik büyük şehirlere verilecek. 30 büyük şehir başta olmak üzere tüm Türkiye'de market açılması planlanırken, dükkan kiralamaları da yapılmaya başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, hemen her gün vatandaşlardan bulundukları yerde market açılması yönünde talep geldiğini belirtiyor.
Birlik A.Ş.'nin bölge müdürlükleri üzerinden yürütülecek sistemde öncelikle depoların metrekareleri büyütülecek. Marketleşme için her noktada lojistik merkezleri açılacak.
Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre böylece lojistik maliyetleri de düşürülecek. Marketleşmenin daha hızlı ve pratik açılabilmesi için depolara yakın yol güzergâhındaki illere de marketler açılacak.
Örneğin İstanbul'daki depoya gelen bir TIR'ın ulaşım güzergâhında bulunan Düzce, Darıca gibi ilçelere de marketler açılacak. İstanbul'a ürün bırakmak için yola çıkan bir TIR, bu yol üstünde bulunan marketlere de bırakarak geçecek. Bu sayede üründeki lojistik maliyetinin minimum düzeye çekilmesi hedefleniyor.
Birinci kalite ürünün en uygun fiyatlarla halkla buluşturulacağı Tarım Kredi Birlik marketlerinde sözleşmeli tarım modeli uygulanıyor.
Açılacak yeni marketlerde de aynı sistem devam edecek. Yerli olmayan hiçbir ürün raflarda yer bulamazken ana hedef çiftçin ürünlerini direkt üreticiden tüketiciye uygun fiyatlarla ulaştırmak olarak belirlendi.
Temel gıda ürünlerinin yanı sıra tamamen yerli ve milli olan Boron markalı deterjan ürünleri de yine marketlerde yer alacak. Ayrıca marketlerde coğrafi işaretli ürünler, kadın girişimcilerin el emeği üretimleri de özel bir köşede sergilenecek.
Kira anlaşmalarının başlatıldığı marketlerde en çok dikkat edilen husus ise ulaşılabilirlik. Kiralamalarda vatandaşın rahat ulaşabileceği lokasyonlar dikkate alınırken, merkezi nokta ve caddeler üzerinde mağaza aranıyor.
Market sayısının artırılması kararının halk nezdinde de çok olumlu karşılandığını belirten Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, hemen her gün vatandaşlardan bulundukları yerde market açılması yönünde talep geldiğini belirtiyor. Yetkililer, "Sadece bir günde 500'e yakın 'Burada da açın' mailini aldık. Bir bu kadar da telefon geldi. Vatandaş ilgisi çok yüksek" diye konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sozkonusu marketlere bakın. Markası ve üreticisi kim tanımadığımız ürünler piyasadan daha pahalı. On bin açılsa ne fayda. Yağ gurubu süt ürünleri piyasanın pek üzerinde. İncelemeden burada ahkam kesmeyin
GEÇENLERDE BİM İN BİTİŞİĞİNE AÇTILAR.NEYİ UCUZ SATIYOR ANLİYAMADIM.SOĞAN HARİÇ.18 TL TRABZON HURMASI.GİDİN UYUYUN BE. (6)
Gidin bir bakında o tazmin dedikleri markette peynir kaşar ve diger gıda fiyatları ne kadar ama olsun yönetenler ayda millet karın derdinde
Zincir marketler, üretime, dağıtıma, tüketime çeki düzen veriyor, disipline ediyor, her üçününde kurumsallaşıp sürdürülebilmesini sağlıyor, ülke ekonomisi, üretici ve tüketici için zincirlerin hepsi de yaşayabilmeli. Bunlar olmasa üretici de tüketicide Üç beş manav bakkala makûm olur, üreten verdiğinin parasını alamaz, tüketen katlamalı fiyatlar öder, halâ daha "satılan mal geri alınmaz" diyenler esnaflık yapıyor, bir kaç yüz adet "satılan mal geri alınmaz" diyenler milleti soysun diye yasa değiştirmek, zincirleri kısıtlamak abestir, zincirlerlerde her türlü mal satılmalı, diğerleri kendilerini düzeltsinler, rekabetçi fiyat ve hizmet sunsunlar, tüketici yolunacak kaz değildir, devletin görevi de üç beş esnafın haksız kazancının zeminini hazırlamak değildir, bayii acenta sistemini islah etsinler, zincir marketler bayi acentayı baypas ederek direkt üreticiden tüketiciye ürün ulaştırıyor, tüketici fazladan para ödeyip bayi semirtmeye zorlanmasın.
Tebrikler, güzel kapsamlı olmuş
bim bizim şok mgros !!!
bir zamanlar derlerdi devlet fabrika kurmaz. kurulu olanlarıda sattı. şimdi tanzim satış magazası kuruyor. sanki burdaki gıda ürünleri cok ucuzmuş gibi. eskidende enflasyon vardı bunu gizlemiyoruz ama ücretliler enflasyona ezdirilmezdi zamlarımız öyle yüzde 5 yüzde on degildi yüzde 100 zam alırdık.
fıyatları cok pahalı acsan nolacak...bellı zumreye hızmet ıcın acsınlar..devletın ısı market acmak degıl serbest pğıyasanın ısleyısını tam uygulasınlar yeter. sadece hukuksal ve denetım alanında gercekten durust kısılerce denetlensın bak bakalım ne markalar cıkar yenı. bızı bellı markalara muhtac etmeyın
kapanan dükkan yok!!! tanzim varlık kuyruğu, tanzim açılsın!!!!
ben bir kac kez gittim fiyatlara baktim avantajli bisey yoktu hatta daha pahali gibime geldi bu sekil acilimlar gida fiyati dusurmez tarim ve yerli uretim olmadigi surece hicbirsey ucuzlamaz fi tarihinden bu yana bunun boyle oldugu bilinir ekonomist olmaya gerek yok
Tarım Kredi Kooperatiflerinde 6 ay çalıştım,gözlemlerim olumsuz.Madem serbest piyasa ekonomisi uygulanıyor bu uygulama başarılı olamaz.2.dünya savaşı yıllarında ekmek karneleri nedeniyle cumhuriyeti kuranları eleştirenler milleti ucuz ekmek kuyruklarına mahkum etti,bu günlerinde arayacağız.
Sokak köpek ve kedilerinin dahi aç kalmadığı hatta sayısının devamlı arttığı bu ülkede şov ve yalan peşinde koşmak alçaklıktır. Çöp dağları leş kokak haliç ve pisilikten başka marifetiniz yok, Çeneni kapa da adam sansınlar.
1- 500 olan market sayısı ne kadar yeterli olur. 911 ilçe ve 81 il var. bazı ilçelerde olmayacak demek bu. bazı ilçeler de büyük olduğu için birer market yetmez. lokal olarak bazıları faydalanabilirken bazı vatandaşlarımız faydalanamayacak. 2-tkk marketine bir kere gittim. öyle bim, a101 fiyatlarıyla başa baş gibiydi. hatırı sayılır bir ucuzluk yoktu. 3-tkk her türlü ürünü üretmiyor. mesela temizlik malzemeleri almış gitmiş. bunları da piyasaya ucuza verebilecek mi? 4-enflasyon sadece markette değil. giyim, teknolojik ürünler, otomotiv, hizmet sektörü vs. bunlardaki fiyat artışı ne olacak. 5-hükümet önce kendi hizmetlerinde indirim yapsın samimi ise. bir belge çıkartmak, bir bir hizmet almak için alakasız paralar veriliyor. mesela ehliyet harcının 1000 küsür liralık nesi var? . hakeza araç muayenesi, sınav bedelleri, noter masrafları, tapu harçları... insanların durumundan istifade etmektir bu.
10 liradan ucuz bir şey kalmadı artık 1 lira 10 lira gibi oldu 0ı attık olduk
Bence bir "MARKETİM" e gidip bir fiyatlara bakmak gerekiyor. Bazı ürünler piyasadan daha pahalı)))
tarımkredi yE ait koop adı verilen marketlerindeki ürünler çokmu ucuz.peynirinden yağına kadar hepsine şakırşakır zam yaptılar.dışardan alıp sattıkları wc kağıtları ise piyasa fiatının üzerinde.inanmayan buyursun araştırsın.
Tanzim açın tanzim
Takdire şayan bir hareket devleti halkın temel ihtiyaçlarının fiyat dengesini oluşturmakta adımlar attığını görüyoruz bunun başlangıç olmasını umuyorum Temel gıda malzemelerinin devlet otaklı girişimlerle daha uygun fiyatlarda üretilip halka ulaştırıması ve insanları kapitalist sisteme ezdilmemesi açısında değerli buluyorum
Enflasyon bizim suçumuz değil marketlerin suçu demenin hazırlığı bunlar. Enflasyon artmaya başladığı dönemlerde görülen uygulamalar bunlar. Bide teslimatsız iş yapamayan bir sürü yönetici bakan ekonomist doldu heryer
Tabiki tek suçlu iktidar,her dönemde bire alıp beşe satmak isteyen olur ama ona bu fırsatı beceriksiz idareciler verir
Tek suçlu hükümet demek haksızlık. 1 e alıp 5 satanda hiç mı kabahat yok bunu yapan da bu milletin kendisi ahlakı kalkınma olmadan diğer işler güdük kalıyor
Tarım kredi gübretaş'ın sahibi, gübretaş altın madeninin %100 sahibi ama o madenin gelirini alamayacak, o maden şirketinin tüm gelirini tarım krediye direk aktaracak düzenleme yapılmalı ki tarım kredi çok güçlü olabilsin, ortaklarına ucuz kredi vererek maliyetleri düşürsün, düşük maliyetli ürünleri, uygun fiyata şubelerinde tüketiciye sunabilsin.
Tarım kredi yeniden yapılanmadan faydası olmaz, mevcut durumda ziraat bankası kredisinin üstüne birkaç puan koyup çiftçiye veriyor, yani kredisi piyasadan pahalı, burdan kredi kullanan çiftçinin üretim maliyeti yüksek,,,üretici temelli tüketim ürünü satışı yapıyorsa, fiyatları niye piyasanın üstünde, 1 kilo pirinç markette 10 tl ise t.kredide en az 12-13 tl, böyle fahiş satışla iş yürümez, alan da cebini düşünmek zorunda.
Atma!
Tarım KREDİ kooperatif leri. Fiyatları aynı olsa bile. Üreten kazanır tefeci deyil.
Kardeşim milleti illa soydurmak mı lazım, bunun bir ortası yok mu? Senin dediği gibi olunca iyi mi olacak..
kim neye bastı? ne düğmesi, ne tuhaf, saçma
Boşver, sen samanını yemeye devam et, biterse söyle, ithal eder seni samansız komazlar.
Herkes sana
kamunun harcamaları kısması gerek, vergilerin düşmesi gerek, bal gibi biliyorsunuz ama işinize gelmiyor.
Köylerde üretim artmalı.Kentler dolup köyler boşalınca aradaki denfesizlik fiyatlara yansıdı.Tabi arada kar arttıranda var.Alacaksın başka çaren var mı.
Tebrikler gökhan, ferdi baba 30 sene önce söylediydi " hadi gel köyümüze geri dönelim"
TÜİK verilerine göre fahiş fiyat artışı yok yoksa TÜİK yalan mı söyleyecek. TÜİK verilerine itimat etmiyorlar mı
Gerçekçi RUMUZLU zat hakikaten tuik in verilerine sen inaniyormusun YOKSA zorla mi inaniyorsun ya arkadaş üretimin olmadığı bir ülkede tüketerek büyüme NEREDE görülmüş her türlü ürün ithal fabrika kalmadı cumhurriyetin kazanımları bir BIR satildi merkez bankası eksi rezervde BITIK ülke sen kalkmissin tuik verilerinden bahsediyorsun 3 ayda BIR tuik başkanı değiştiriliyor NOKTA
hep laf hep safsata haber. hangi şey ucuz ki milleti soyacak hep yol var ...
Sen bir şeyler yap öyleyse elinden geliyor ise yada sallama
Bencede düğmeye basılmalı düğme çok önemli...faizi yükselt enflasyon yükselsin girdiler yükselsin yem mazot yükselsin lâkin herşey ucuz olsun olduuuuu....
Tarım kredi kooperatifleri daha pahalı
bizde serbest ekonomi serbest soygun ,uygulasana ab serbest piyasa kanunlarını bak nasıl düzeliyor ,niyet baştan iyi olmalı kanun yapın kanun ve uygulayın uygulatın , ama önce kanunlara siz uymalısınızki millette uysun
Sadece algı Tarım kredi şok bim A101 migrostan büyük mü? Marketler daha büyük Tarım kredi daha pahalı satacak.
piyasada düzen olması şart çünkü halkımız alış veriş konusunda uzman degil marketlerde can yakıcı zamla halkı sömürüyordu tarım krediyi tebrik ediyorum.
Tarım kredi kooperatiflerini önce denetleyin ondan sonra market açın. söylem ile eylemin ne kadar tutarsız olduğunu göreceksiniz.
tarım kredinin ürünleri ucuz mu ,,,,ya yapmayın bir fiyatlara bakın
bence de fiyatları aynı.
Ben piyasadan farklı görmediğim gibi bir çok üründe piyasadan daha pahalı olduğu kanaatindeyim..
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:46)