E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Marka yaratmakta sıkıntı çekiyoruz'---

'Marka yaratmakta sıkıntı çekiyoruz'

'Marka yaratmakta sıkıntı çekiyoruz'
18 Ocak 2013 - 10:55 borsaningundemi.com

Doğan Burda Dergi Grubu’nun Ankara Temsilcisi İpekeşen: Başkentte yeni markalar yaratmakta sıkıntı çekiyoruz

Doğan Burda Dergi Grubu’nun Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen, Ankara’nın sosyal yaşamı AVM’ler ile sınırlı ölü bir şehir haline geldiğini belirterek, ‘’Değil meydanları, ailece yürüyecek caddeleri bile yok’’ dedi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’nin geleneksel Perşembe toplantılarının konuğu olan İpekeşen, Doğan Burda bünyesindeki 34 derginin temsilciliğini yaptığını, bu dergilerin ekleriyle birlikte temsilcisi olduğu yayın organı sayısının 90’ı aştığını söyledi.
Bugünlerde çok önemli bir proje üstlendiğini ifade eden İpekeşen, ‘’Tempo Travel adı altında Tempo’nun bir alt markasını oluşturdum. Life Style, biraz ironizme yönelik turizm dergisi oldu. 3 dile çevirdim dergiyi. Çok ciddi şekilde dış pazarlara hazırladım. Dünya markası yaratma peşindeyim’’ diye konuştu.
Dergilerin temsilciliği dışında Posta’nın Ankara eklerinin sorumluluğunu üstlendiğini, Tempo Dergisi’nde ve Hürriyet Ankara’da köşe yazdığını anlatan İpekeşen, ‘’Hürriyet Ankara’daki köşe yazarlığını geçici süre için düşünmüştüm ama çok tutunca devam etmek zorunda kaldım. Köşemde Ankara’nın sorunlarını gündeme getirmeye gayret ediyorum. Eskişehir yolundaki demir yığınına karşı çıktım, Gökkuşağı projesine olmaz dedim. Başlangıçta yazdıklarıma bir çok kişi karşı çıktı ama haklılığım mahkeme kararlarıyla bile ispatlandı’’ ifadelerini kullandı.
Ankara’da ihtiyacın çok üzerinde AVM projesinin hayata geçirildiğini, bunun sonucunda özellikle Eskişehir yolunda büyük sorunlar yaşandığını kaydeden İpekeşen, şunları söyledi:
‘’Eskişehir yolunda hepsi bittiğinde 21 AVM olacak. Bu yol üzerinde 5 üniversite var. Bu üniversitelere her gün 60 bin kişi girip çıkıyor. Her AVM’ye günde 6-7 bin araç geliyor. O yolun bunu kadırmayacağını herkes biliyor. Onun için metro kavgası veriyorum. İlk metro Keçiören-Sincan’a yapılacak dendiğinde çıldırdım. Metro olsa bu bölgedeki araçların yüzde 50’si trafiğe girmeyecek. ‘’
Ankara’nın sosyal yaşamı AVM’lerle sınırlı ölü bir şehir haline geldiğini öne süren İpekeşen, şöyle devam etti:
‘’Değil meydanları, ailece yürüyecek caddeleri bile yok. Tunalı’da, Arjantin’de kaldırımda yürümek cesaret istiyor. Seymenler Parkı var, oturup çay içeceğiniz bir yer yok. Alt geçitler, üst geçitler caddeleri otobana dönüştürdü. Kızılay’da 1 kilometre boyunca karşıdan karşıya geçemiyorsunuz. Kent kimliğini kaybediyor. Mahalle diye kavram kalmadı. Mahalle yerine siteler yapılıyor, orada da insanlar yan komşusunu bile tanımıyor. Toplu ulaşım araçları gece 12’den sonra çalışmıyor. Türkiye’nin en pahalı taksisini kullanıyorsunuz. Bunları yazınca birileri rahatsız oluyor ama ben yazmaya devam edeceğim.’’
Ankara’nın bir başka sorununun da yeni markalar yaratamaması olduğunun altını çizen İpekeşen, ‘’Bu şehir bir çok marka yarattı. Ancak yeni markalar yaratmakta sıkıntı çekiyoruz. Ekonomik kuruluşları kaybediyoruz. Bankalar bir tarafa, en önemli fuar olan Savunma Fuarı’nı İstanbul’a kaptırdık. Otellerin hepsi ağlıyor. Ankara’nın en büyük gücü savunma sanayi ve yüksek teknoloji. Bu fuar Ankara’nın vizyonunu değiştirebilirdi. Atatürk’ün kurduğu İş Bankası , Ankara’ya bir eser bırakmadan gitti. Ankara’nın ekonomik değerleri yok oluyor. Tekstili, mobilyayı yitirdik. Siteler ölüyor. Türkiye’nin mobilya ihtiyacının yüzde 70’ini karşılardı. Şimdi Ankara’nın ihtiyacını karşılayamıyor. Shoppingfest başarılı olamadı. Belediyenin propagandasına dönüştü’’ diye konuştu.
Başkent’in sorunlarının gündeme getirilmesi konusunda da sıkıntılar yaşandığını ifade eden İpekeşen,
‘’Burada medyaya büyük görev düşüyor ama medyanın durumu ortada. Objektif olarak durum tespiti yapılıp yorum halka bırakılmalı. Ama medya taraftar gibi hareket ediyor. Böyle olunca da sorunlar çözülemiyor aksine kronikleşiyor’’ dedi.
Ankara’nın konut stoku
Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren TÜGİAD Ankara üyelerinin Başkent’teki konut stokuna ilişkin tespitleri , sohbet sırasında tartışma konusu oldu. Bazı üyelerin kentin yeni projeleri kaldırmayacağını ifade etmesi üzerine İpekeşen, TÜİK raporlarına göre Ankara’nın 500 bin konuta daha ihtiyacının olduğunu belirtti. İpekeşen, ‘’ Türkiye’de evlenme kadar boşanmalar da var. Büyükşehirlerde boşanma oranı çok yüksek. Boşanma demek çift ev demek’’ tespitini yaptı.
TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın da 4,8 milyon olan Ankara nüfusunun 2,5 milyonunun 30 yaşın altında ve bekar olduğunun altını çizerek, ‘’Ankara büyüyor, büyük oranda göç de alıyor. Ankara’da konut stoku sorunu yaşanmaz’’ dedi.
Barış Aydın, toplantının ardından Erdal İpekeşen’e plaket sundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 167,90
En Yüksek: 170,00
En Düşük: 166,00
Değişim -1,24 %
FK: 0,00
PD / DD: 85,90
İşlem Hacmi 12.102.883
Toplam Adet: 72.334
Ağırlıklı Ort.: 167,23
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)