E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisManipülatörler bu ismi kullanıyor---

Manipülatörler bu ismi kullanıyor

Manipülatörler bu ismi kullanıyor
15 Mayıs 2012 - 11:02 borsagundem.com

Borsanın en büyük manipülatörlerinin Veysel Şimşek ismine kayıtlı hesaplar üzerinden işlem yaptığı ortaya çıktı

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) getirdiği genel affa rağmen spekülatörlerin önemli bir kısmı kendi isimlerine hesap açmıyor. Açsalar bile bu hesapları nadir kullanıyorlar. Yapılan operasyonlarda ise genellikle kendilerine yakın isimlerin hesapları tercih ediliyor. Veysel Şimşek de bu isimlerden biri…
Peki kimdir Veysel Şimşek?
TürkBarter’ın patronu M. Sırrı Şimşek’in kardeşi… Birkaç yıl öncesine kadar bu şirkette çalışan Şimşek, abisiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle yollarını ayırmış. İşsiz güçsüz kaldığı bir dönemde Fatih Karagümrük’te birlikte büyüdüğü bir arkadaşını sık sık ziyaret eden Şimşek, yaşadığı bazı sıkıntıları aşabilmek için çok para etmese de arabasını bile satmış. Ancak bir süre sonra sanki ‘sihirli bir çubuk’ dokunmuş gibi Şimşek’in yaşamı tamamen değişmiş!
Arkadaşı bu değişimi şöyle anlatıyor: “Veysel bizim mahallenin çocuğu gazetede çalıştığım dönemlerde sık sık yanıma gelirdi. Abisinin kendisini şirketten uzaklaştırdığını söyledi. Mali açıdan zor günler geçiriyordu. Hatta birlikte bazı girişimlerde bulunduk, olmadı. Son olarak arabasını sattı. Ancak bugün parayla oynuyor, bunu nasıl başardı bilmiyorum. Para kazanmaya başladıktan sonra birlikte birkaç iş daha yaptık. Bana hep borsada büyük işler yapan bir abisi olduğunu ve kendi hesaplarını kullandığını anlatırdı. Ben borsadan anlamadığım için söylediklerinden bir anlam çıkaramadım. Sık sık ismini söylediği abisinin kendi hesaplarından günlük trilyonluk işlemler yaptığını söylüyordu.”
Veysel Şimşek’in işsiz ve parasız kaldıktan sonra bir anda parayla oynayacak duruma gelmesi ilginç!
Şimşek’in kısa bir süre öncesinde kurduğu 500 bin lira sermayeli Yatırım Barter isimli şirket Dünya Ticaret Merkezi. EGS Business Park Yeşilköy adresinde faaliyet gösteriyor. Ve ilişkiler öyle bir noktaya gelmiş ki halka açık birçok şirketlere hizmet veriyor. Son dönemde ismi sık sık borsa kulislerinde duyulan Ceylan Yatırım Holding’in (Ceylan Giyim) Şimşek’in barter halkasına eklenmesi bir tesadüf olamaz!...
Veysel Şimşek’in bir dönem çok samimi olduğu arkadaşına aktardıkları suç duyurusu niteliğinde, ayrıca çalıştığı şirketler de önemli ipuçları veriyor. Kazıdıkça bu ilişkilerin daha net olarak ortaya çıkacağı biliniyor. Bundan sonrası da düzenleyici ve denetleyici kurumlara kalıyor.
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)