E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMadendeki kanarya---

Madendeki kanarya

Madendeki kanarya
14 Temmuz 2016 - 10:15 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

Dünya piyasalarında hızlı yükseliş sonrasında yorgunluk işaretleri görülüyor. Brexit sonrası gördüğü dip seviyelere göre %5 yükselen dünya piyasaları dün hafif geriledi. Avro bölgesi sanayi üretimindeki sert gerileme (-%1,2) ve arz fazlası endişesiyle gerileyen petrol fiyatları (-%4,5) kar satışlarında etkili oldu.
Avrupa borsalarındaki kar satışlarına rağmen Borsa İstanbul günü hafif yükselerek (%0,2) kapattı. Ancak Türk lirasının (-%0,6) kırılgan beşlinin üyeleri Kolombiya pesosu (-%0,6) ve Güney Afrika randı (-%0,9) ile birlikte en çok değer kaybettiren gelişmekte olan ülke para birimleri arasında yer alması yatırımcıların keyfini kaçırıyor.
Asya borsalarında ve Avrupa vadeli piyasalarındaki sakin seyre paralel Borsa İstanbul’da bu sabah yatay bir açılış bekliyoruz. Makro cephede günün en önemli açıklaması Mayıs ayı sanayi üretimi verileri. Az sayıda kurumun katıldığı piyasa tahminleri %3’ün üzerinde bir yıllık büyümeye işaret ediyor. Bizim tahminimiz ise %1,2 düzeyinde.
Fransa’nın mili bayram günü 14 Temmuz’da Türkiye kutlamalarını güvenlik gerekçesiyle iptal etmesi ve başkonsolosluğunu kapatması jeopolitik riskleri yeniden gündeme taşıyarak kısa vadede piyasaları baskılayabilir. Avrupa borsalarının seyrine bağlı olarak piyasada kar satışları hızlanabilir.
İkinci çeyrek ciro verileri açıklanan Anadolu Efes hisselerinde aşağı yönlü, Coca Cola hisselerinde yukarı yönlü hareketlilik öngörüyoruz. Yenin değer kaybetmesi ve petroldeki değer kaybı THY hisselerini destekliyor. Ancak zayıf ikinci çeyrek rakamları ve terörizm riski nedeniyle küresel olarak yavaşlayan hava trafiği hisseyi baskılamaya devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)