E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMacy's'in satışları geriledi karı arttı ---

Macy's'in satışları geriledi karı arttı

Macy's'in satışları geriledi karı arttı
09 Kasım 2017 - 19:54 borsaningundemi.com

ABD'nin mağazalar zinciri Macy's yılın üçüncü çeyreğinde son bir yıldır açık olan mağazalarının satışlarının beklentilerin üzeirnde bir düşüş yaşadığını açıkladı.




ABD'nin mağazalar zinciri Macy's yılın üçüncü çeyreğinde son bir yıldır açık olan mağazalarının satışlarının beklentilerin üzeirnde bir düşüş yaşadığını açıkladı. Ancak şirket büyüme marjını korumayı ve beklentgilerin üzerinde bir kar açıklamayı başardı.

Mağaza zincirleri genel olarak alış veriş merkezlerinin trafiğinin azlamasından ve düşük fiyatlı perakendecilerin amansız rekabetinden ötürü zor bir dönem geçiriyor. Bu gelişmelere bir karşılık olmak üzere Macy's bazı mağazalarını kapattı, stokları üzerindeki kontrollerini sıkılaştırd ve kendi arka planında indirimki satış işini geliştirdi.


Şirketin açıklamasına göre yılın üçüncü çeyreğinde ortaklara dağıtılabilir net kar toplamda 36 milyon dolar ve hisse bvaşına 12 sent oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu rakamlar sırasıyla 17 milyon dolar ve 5 sent seviyesindeydi.
Bir kereye mahsus gelişmeler hariç tutulduğunda ise şirketin hisse başına karı 23 sent oldu ki beklentiler bu rakamın 19 sent olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)