E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakLondra’da Türk işi inşaat ---

Londra’da Türk işi inşaat

Londra’da Türk işi inşaat
27 Kasım 2012 - 13:32 borsagundem.com

Malezyalı holding ve ortakları, Londra’da 640 milyon dolara aldıkları santralın yerine öyle bir proje yapıyor ki…

Londra, 2012’de yapılan 21 milyar dolarlık satın alımla dünyanın en çok talep gören konut piyasası olma özelliğini korudu. Asyalılar’ın Londra’ya olan ilgisi giderek artarken, bu yıl yatırımcıların başını Malezyalılar çekti. Cnbc-e’nin haberine göre Maleyzalı holding Sime Darby, emlak şirketi SP Seti ve kamuya ait fon olan EPF, Londra’nın sembollerinden olan eski elektrik santrali Battersea’yi 640 milyon dolara satın aldı. Konsorsiyum, santralin yerine 12,8 milyar dolar harcayarak 39 hektarlık alanda apartmanlar, alışveriş merkezi ve ofis inşaa edecek.
Asyalıların Londra’ya yaptığı emlak yatırımı giderek artıyor. Hindistan haricindeki Asya ülkeleri 2012’de Londra’da 4 milyar dolarlık satın alma gerçekleştirdi. Yani 2012’de Londra’da yapılan emlak yatırımının yüzde 12’si Asya ülkelerinden geldi.
Çin devletine ait Çin Yatırım Fonu da Deutsche Bank’ın binasını 400 milyon dolara satın aldı.
LONDRA YABANCI YATIRIMCI İÇİN HALA UCUZ
Londra emlak piyasasının yabacılardan bu kadar talep görmesinin bir sebebi de 2008’de ABD’de patlak veren mortgage krizi yüzünden, Londra’da konut fiyatlarının kriz sürecindeki 2 yıl boyunca yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetmesi oldu. Döviz kurları da hesaba katılırsa Londra konutları Asya para birimleri bazında yüzde 70 değer kaybetti. Bu da Asyalı yatırımcı için alım fırsatı yarattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)