E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLibor'un yeni "kurbanı": Rabobank ---

Libor'un yeni "kurbanı": Rabobank

Libor'un yeni kurbanı: Rabobank
26 Şubat 2013 - 12:35 borsagundem.com

Hollanda'nın en büyük ikinci bankası Rabobank Libor manipülasyonundan 440 milyon doların üzerinde para cezasına çarptırılabilir

Libor skandalında şu ana kadar verdikleri 2.5 milyar dolarlık para cezalarına yenilerini eklemeye hazırlanan küresel regülatörler, Libor faizi manipüle ettiği gerekçesiyle Rabobank Groep'e de 440 milyon doların üzerinde ceza yazabilir.
Konuya dair bilgisi olan 4 kaynak, Hollanda'nın en büyük 2. bankası Rabobank'ın, ABD Emtia Vadelileri İşlemleri Komisyonu, Adalet Bakanlığı ve İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi'nin faizleri manipüle etmeye çalıştığı iddiasıyla açtığı davalarda sıradaki banka olduğunu söyledi.
Kaynaklardan biri Rabobank'a Mayıs gibi verilmesi beklenen cezanın büyük ihtimalle Barclays Plc'nin ödediği 290 milyon sterlin (440 milyon dolar) ila Royal Bank of Scotland Group Plc'nin ödediği 612 milyon dolar arasında olacağını ifade etti. Hollandalı çiftçilere vergi veren bir kooperatif olan 1898'de kurulmuş olan Rabobank, aynı zamanda ülkenin Libor'un belirlenmesi için teklif veren tek bankası.
Barclays, UBS AG ve RBS daha önceden Libor manipülasyonu soruşturmaları kapsamında toplamda 2.5 milyar dolarlık cezaya çarptırıldı. Regülatörlere göre, traderlar türev işlemlerinden kâr etmek amacıyla manipüle ederken, bankalar da finansal bakımdan olduklarından daha sağlıklı görünmek için suni düşük faiz teklifi verdi.
Bir başka kaynak Rabobank'ın aynı zamanda Londra, New York, Tokyo, Singapur ve Hong Kong'taki ofislerinde Libor, dolar Libor, Euribor ve yen Libor'u manipüle etmiş olabileceği gerekçesiyle soruşturulduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)