E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKürtler petrole zam istedi---

Kürtler petrole zam istedi

Kürtler petrole zam istedi
18 Haziran 2014 - 07:04 borsagundem.com

Irak'tan yüzde 17 petrol geliri payı alan Kürt yönetimi payın yüzde 25'e çıkmasını istiyor

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak’ın petrol gelirlerinden aldığı payın yüzde 25’e kadar yükselmesi gerektiğini ve uluslararası piyasalara petrol satmaya devam edeceğini açıkladı. Özerk Kürt yönetimi sözcüsü Safeen Dizayee, Irak’ın petrol gelirlerinden yüzde 17 pay alması gereken Kürt yönetiminin artan nüfusu ve petrol üretimi nedeniyle gelirlerden aldığı payın daha yüksek olması gerektiğini söyledi. Dizayee, “Rakam daha yüksek olmalı, nüfusu göz önüne aldığımızda ortalama yüzde 25 olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Kürt yönetimi sözcüsü Bağdat yönetiminden bağımsız olarak başlattığı petrol ihracının ve petrolün uluslararası piyasada satışının devam edeceğini de ifade etti.

Sevkiyat devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Kuzey Irak’tan sevk edilen petrol konusunda, “Yaklaşık 100-120 bin varillik sevkıyat devam ediyor. Şu anda yol haritasında herhangi bir değişiklik söz konusu değil ama Irak’ta bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Türkiye, Kuzey Irak’la imzalanmış özel hukuk hükümlerine tabi gerek özel gerekse kamu şirketlerinin işlemlerine  aynı şekilde devam ediyor. Musul ve Kerkük’te petrol ve doğalgazla alakalı kaynakların nasıl tasarruf edildiğine dair gelişmeleri takip ediyoruz. Şu anda sevkıyat devam ediyor “ açıklamasını yapmıştı. Bakan Yıldız, Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden sevki konusunda, “3. tanker için 22 Haziran’la alakalı bir program var. Bu program sarkabilir mi onu şu anda kestirmek mümkün değil. Depolarımızda Irak petrolü bulunmaktadır, sevkiyata hazır haldedir” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)