E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel toparlanma çabası BIST'i de etkiler mi?---

Küresel toparlanma çabası BIST'i de etkiler mi?

Küresel toparlanma çabası BIST'i de etkiler mi?
20 Şubat 2020 - 09:38 borsaningundemi.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende jeopolitik riskler ön plana çıkıyor.

Piyasa Gündemi

TCMB dünkü toplantısında faizlerde 50 baz puan indirime gitti. Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmelerde herhangi bir anlaşamaya varılamazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası İdlib operasyonuna yönelik açıklamaları jeopolitik riskleri gündemde tutuyor. İdlib ve Libya konusundaki gelişmeler yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Küresel piyasalarda ise virüs salgını ve salgının ekonomiler üzerindeki etkisi izlenmeye devam edecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:00 Türkiye - Tüketici Güveni Önem: Orta
o 18:00 Euro Bölgesi - Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası etkili olurken, güvenli liman talebi de gücünü korumaya devam ediyor. Virüs salgınına dair gelişmeler risk iştahı üzerinde etkili olmaya devam edecektir.

Artan jeopolitik riskler nedeniyle BIST-100 Endeksi negatif ayrışarak dün günü %0,32'lik bir düşüşle 119.196 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle rekor seviyelerden tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında
6,08 - 6,09 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,08'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi gündeme gelen jeopolitik riskler nedeniyle baskı altında kalırken, bir süredir önemine değindiğimiz ve konsolide kanalının alt bandı olan 118.500 seviyesi test edildi. İdlib konusundaki gelişmeler ve jeopolitik riskler endeksin seyri üzerinde belirleyici olacaktır. 118.500 desteği altında herhangi bir kapanış görülmesi durumunda endekste satış baskısının artış kaydedebileceğini ve 116.000 seviyesine kadar geri çekilmelerin yaşanabileceğini değerlendiriyoruz.

Tepki alımlarında ise 120.000 ve devamında son dönemde test edilen ancak aşılamayan 121.500 seviyesi direnç konumunda bulunmaktadır. Yükselişlerin güç kazanabilmesi için 121.000 - 121.500 aralığının aşılması ve 121.500 üzerinde kapanışlar görülmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)