E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda istihdam verisi etkisi---

Küresel piyasalarda istihdam verisi etkisi

Küresel piyasalarda istihdam verisi etkisi
06 Haziran 2016 - 14:45 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, zayıf çıkan istihdam verisi sonrası azalan Fed faiz artırımı beklentisi üzerinde odaklanmayı sürdürüyor

Madencilik ve enerji şirketlerinin hisse senetleri, emtia ile birlikte, ABD'de istihdam verisinin Fed'in bu ay faiz artıracağına ilişkin beklentileri yerle bir etmesinin ardından ralli yaptı. Sterlin, kamuoyu araştırmalarının İngilizlerin Avrupa Birliği'nden çıkışı (Brexit) desteklediğini göstermesi ile birlikte sert düştü.

Ham madde üreticileri, Brent petrolünün 50 doların üzerine çıkması ve çinkonun 2013'ten bu yana en uzun rallisini daha da genişletmesi ile birlikte Bloomberg Emtia Endeksi'nin Ekim ayından bu yana en yüksek kapanışına yönlenmesiyle, hem Avrupa hem de Asya'da en fazla kazandıran hisseler oldu. Malezya ringgiti ve Endonezya rupisi, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin Cuma günü Şubat ayından bu yana sert düşüşünü göstermesinin ardından en iyi performans gösteren paralar oldu. Sterlin üç haftanın en düşük seviyesine indi ve Brexit endişeleri ayrıca İspanya ve İtalya tahvillerini ve İngiltere konut yaopım şirketlerini de olumsuz etkiledi.

Piyasalar farklı yönde hareket ediyor. Yavaşlayan ABD ekonomisi ve İngiltere referandumu bazı varlıklar üzerinde baskı oluştururken, zayıf dolar ve Fed'in faizi bir süre daha düşük tutacağına ilişkin beklentiler diğer bazı varlıkları destekliyor. ABD ekonomisi, Cuma günü açıklanan verilere göre, geçen ay yaklaşık altı yılın en düşük istihdam artışını sağladı ve buna bağlı olarak, Fed'in Temmuz sonuna kadar faiz artırımı olasılığı yarı yarıya düşerek yüzde 27'ye indi. Fed Başkanı Janet Yellen Pazartesi günü Philadelphia'da konuşma yapacak ve bu, bir üst düzeye Fed yetkilisinin 15 Haziran'da sona erecek politika toplantısı öncesi son konuşması olacak.

Kopenhag'da Danske Bank A/S analisti Jens Pedersen, "Cuma günkü hayalkırılığı yaratan istihdam verisi, yaz döneminde Fed'in faiz artırımını masadan kaldırdı," dedi ve "Bu durum, dolardaki yukarı trendi tersine çevirdi ve geniş anlamda emtia grubuna destek oldu. Piyasa bugün Yellen'ın konuşmasında teyit arayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Emtia Endeksi Londra saati ile 10:59'da yüzde 1.1 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)