E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel hisseler 4 yılın en kötü çeyreğinde---

Küresel hisseler 4 yılın en kötü çeyreğinde

Küresel hisseler 4 yılın en kötü çeyreğinde
30 Eylül 2015 - 17:53 borsaningundemi.com

Üçüncü çeyrek dönemde küresel hisse senetlerinin değerinden yaklaşık 11 trilyon dolar silindi

Hisse senedi piyasasında Çarşamba günü görülen yükselişler üçüncü çeyrekte yaşananları gizledi. Asya hisseleri üst üste beşinci ayda da gerileyerek 2008’den bu yana en uzun süreli gerileme dönemini kaydetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 15’lik bir düşüş ile 4 yılın en kötü çeyrek dönemine hazırlanıyor. Çin, yuanın 11 Ağustos’ta devalüe edilmesinin ardından küresel hisse senedi piyasasının dibinde yer alıyor. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 28 gerileyerek en kötü performansı sergiledi. Söz konusu gerileme endeksin 7 yıldaki en sert düşüşü oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi geçtiğimiz üç ayda yüzde 10 ile Eylül 2011’den bu yana en büyük gerilemeyi kaydediyor. Glencore ve Volkswagen sırasıyla yüzde 67 ve 53 değer kaybetti. ABD, Avrupa ve Asya’nın tahvil piyasaları pozitif getiri sağlayan alanlar oldu. Bloomberg Korelasyon-Ağırlıklı İndeksi’nde göre yen para birimi performansında en üst sırada yer aldı, sıralamada euro ve dolar yenin ardından geldi.

Üçüncü çeyrek dönemde küresel hisse senetlerinin değerinden yaklaşık 11 trilyon dolar silindi. Bu kayıplarda, Çin’deki ekonomik yavaşlama ve Fed’in faiz artırım zamanlaması ile ilgili belirsizlik etkili oldu. Bu iki faktörün dalgalanma etkisi tüm varlık sınıflarında hissedildi.
Asya para birimleri 1998’deki Asya finans krizinden bu yana en kötü çeyrek dönemi kaydetmeye hazırlanıyor. Bölgenin 10 en aktif işlem gören para birimini takip eden Bloomberg-JPMorgan Asya Dolar Endeksi, yüzde 4 geriledi. Malezya ringgiti petrol fiyatlarındaki düşüş ve Başbakan Najib Razak’ın yolsuzluk soruşturması geçirmesi ile yüzde 15 değer kaybetti. Endonezya rupisi yüzde 9 düşüş gösterdi. Tayland bahtı yüzde 7 değer kaybetti. 22 ham maddenin işlem gördüğü Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 15 düştü. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)