E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel hisse senedi fonlarından çıkışlar sürüyor---

Küresel hisse senedi fonlarından çıkışlar sürüyor

Küresel hisse senedi fonlarından çıkışlar sürüyor
20 Ekim 2023 - 13:44 borsagundem.com

Yatırımcılar, ABD tahvil getirilerindeki yükselişin ve Orta Doğu'daki çatışmaların genişleme endişesiyle 7.7 milyar dolar değerinde küresel hisse senedi fonunu elden çıkardılar. Bu gelişmeyle küresel hisse senedi fonlarından çıkışlar 5. haftasına girdi.

Küresel hisse senedi fonları, güçlü ekonomik verilerin yüksek faiz oranlarının devam edeceği beklentilerini artırmasıyla ABD tahvil getirilerindeki ısrarlı yükselişin etkisiyle 18 Ekim'e kadarki yedi günde üst üste beşinci haftalık çıkışını kaydetti.

Yatırımcılar ayrıca Orta Doğu'daki çatışmaların genişleme riskinden endişe duydu ve hafta boyunca 7.7 milyar dolar değerinde küresel hisse senedi fonunu elden çıkararak satış serisini devam ettirdi.

ABD ve Avrupa hisse senedi fonlarında sırasıyla 4.57 milyar USD ve 4.12 milyar USD net geri çekilmeye tanık olunurken, Asya'daki fonlara yaklaşık 1.43 milyar USD değerinde giriş yaşandı..

Öte yandan, küresel tahvil fonları bir önceki hafta gerçekleşen 1.13 milyar USD'lık net alıma kıyasla kayda değer bir düşüşle 80 milyon USD'lık mütevazı bir giriş aldı.

Emtia fonlarına ilişkin veriler, yatırımcıların değerli metal fonlarından 1.02 milyon dolar çekerek üst üste 21. haftalık çıkışa işaret ettiğini ortaya koydu. Enerji fonları da yaklaşık 25 milyon dolar tutarında net satış yaşadı.

Gelişmekte olan piyasa (GOÜ) fonlarını kapsayan veriler, GOÜ hisse senedi fonlarından hafta boyunca 2.41 milyar dolarlık net çıkış olduğunu gösterdi ve böylece çıkışların art arda 10. haftasına girildi.

Borsalarda çöküş ne kadar muhtemel?

 

Morgan Stanley: Tahviller al sinyali veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)