E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel hisse fonlarına 12 milyar dolarlık giriş---

Küresel hisse fonlarına 12 milyar dolarlık giriş

Küresel hisse fonlarına 12 milyar dolarlık giriş
17 Mayıs 2024 - 12:31 borsagundem.com

Yatırımcılar 15 Mayıs haftasında küresel hisse fonlarına 11,9 milyar dolar aktardılar

BofA stratejistleriin EPFR Global verilerine dayanarak hazırladıkları rapora göre yatırımcılar, 15 Mayıs'a kadar olan haftada küresel hisse senedi fonlarına 11,9 milyar dolar aktardılar

Rapora göre, küresel tahvil fonlarına da 11,7 milyar dolar giriş oldu.

BofA stratejistleri yatırımcıların uzun vadeli tahvillere dönmeye hazırlandıklarını değerlendiriyorlar

Bank of America Corp. stratejistlerine göre, makroekonomik koşullar yumuşadıkça uzun vadeli tahviller 2024'ün ilerleyen dönemlerinde geri dönüşe hazırlanıyor.

Michael Hartnett liderliğindeki BofA stratejistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, piyasalardaki konumlanma, para politikasındaki bir sonraki hamleler ve ekonomideki bazı zayıf sinyallerin şirket karları üzerindeki riskinin, ikinci yarıda "tahvil dışında her şey" ticaretinin tersine dönmesi için sahneyi hazırladığını yazdılar.

Hartnett, yatırımcıların nakit, yatırım yapılabilir tahvil ve hisse senetlerinde çok uzun süre kaldıklarını, ancak Hartnett'in zayıf nominal büyüme için en iyi koruma olarak gördüğü 30 yıllık Hazine'de "hiç kimsenin" yükseliş bahisleri yapmadığını belirtti.

Hartnett, para politikası cephesindeki görünüm daha kolay olacak olsa da, hükümet harcamalarının önümüzdeki 12 ay içinde sıkılaşmasının muhtemel olduğunu ve bunun da tahviller için olumlu olduğunu söyledi. Hartnett, getirilerdeki sürpriz bir yükselişin Çin, İngiltere, gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve kamu hizmetleri gibi "kaldıraç oyunlarını" desteklediğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Hartnett, tahvillerin bu yılın ilk yarısında "büyük bir ralli" yapacağını söylemişti; bu çağrı, yüksek faiz oranlarına rağmen güçlü bir makroekonomik zeminin Hazine tahvillerindeki satışı körüklemesi ve hisse senetlerinin ilerlemesi nedeniyle gerçekleşmedi.

BofA'dan Türk bankalarının hedef fiyatlarında revize

 

BofA: Zayıf bir istihdam hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)