E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda iyileşme rüzgârı---

Küresel borsalarda iyileşme rüzgârı

Küresel borsalarda iyileşme rüzgârı
30 Nisan 2020 - 09:11 borsaningundemi.com

Dünya borsaları korona virüs ilacına ilişkin olumlu gelişmeler ve pozitif gelen şirket bilançolarıyla birlikte yükseliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya hisse senetleri şirket bilançolarında ve korona virüs tedavisindeki ilerleme işaretleri iyimserlikle birlikte ayın son gününde yükseliş gösterdi. Dolar küresel piyasalarda bu haftaki gerilemenin bir kısmını telafi etti.

Japon hisseleri Şanghay ve Sidney'deki kazançlarla birlikte %1,5'ten fazla yükselirken, Hong Kong ve Güney Kore borsaları tatildeydi. Nasdaq vadeli işlemleri, Microsoft, Facebook ve Tesla’nın bilançolarıyla birlikte yükseliş gösterdi. Sağlık şirketi Gilead deneysel korona virüs ilacının hastaların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu açıkladı. S&P 500 Endeksi bu haberle %2,5'ten fazla değer kazanarak yedi haftanın en yüksek seviyesine geldi. Vadeli petrol işlemleri hafta başında yaşanılan düşüşten sonra toparlanmaya devam etti.

ABD Hükümeti’nin en yüksek kademeli bulaşıcı hastalıklar uzmanı Anthony Fauci, Gilead’in ilaç denemesinden elde edilen erken sonuçlar konusunda iyimser konuştu. Piyasalarda iyimserlik yaratan açıklama bilim adamlarının salgın konusunda ilerleme kaydetmesinin işareti olarak görüldü. New York Times’ın haberine göre, ABD Gıda ve İlaç İdaresi gelecek hafta çarşamba günü gibi erken bir tarihte ilaç için acil kullanım izni duyurmayı planlıyor.

Varlık yönetimi şirketi Principal Global Investors'un Küresel Yatırım Stratejisti Seema Shah, "Bu aşamada piyasaları gerçekten yönlendiren şey potansiyel tedaviler ve aşılarla ilgili herhangi bir olumlu haber olacaktır. Sonuçta bu oyunun kuralını değiştirebilir" dedi. "Bu gibi haberler ve karantina uygulamalarının erken kaldırılmasıyla ilgili her veri de piyasaları yükseltebilir."

Küresel hisse senetleri bu ay %11 artarken, yatırımcılar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin faaliyetlerini yeniden başlatma planlarını tarttılar. Çin'den gelen son veriler Nisan ayında imalatta hafif bir düşüş gösterirken, hizmet sektöründeki veriler tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Japonya'daysa sanayi üretimi mart ayında 2013'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Dün açıklanan verilere göre dünyanın en büyük ekonomisi %4,8 yıllık hızda küçüldü. ABD ekonomisinde ilk çeyreğinde 2008 yılından bu yana en büyük daralma kaydedildi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, korona virüs krizinin Amerikan ekonomisinde kalıcı yaralar bırakabileceğinden duyduğu endişeyi dile getirdi ve her kesimden politika yapıcıların hasarı sınırlamak için daha fazla şey yapmaları gerektiğini söyledi. Avrupa Merkez Bankası’nın gün içerisinde politika belirleyecek ve tahminlere göre salgın sebebiyle tahvil satın alma programları arttırılabilir.

Facebook'un mali sonuçları piyasa beklentilerine paralel geldi

 

Microsoft bulut performansıyla kârını artırdı

 

Asya'da endeksler nisan ayını yükselişle tamamladı

 

FED'in kararı doları nasıl etkiledi?

 

Dünya genelinde Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 1 milyonu geçti

 

Piyasanın gözü Merkez Bankası'na çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)