E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda 'hacker' endişesi---

Kripto paralarda 'hacker' endişesi

Kripto paralarda 'hacker' endişesi
10 Ağustos 2022 - 08:40 borsaningundemi.com

Bitcoin son bir ayda yaklaşık yüzde 15'lik bir yükselişe imza atarken, şu sıralar 24 bin dolar direncine takılmış vaziyette. Bunun yanı sıra kripto para piyasalarına yönelik hacker saldırıları ise endişe yaratıyor.

2021 Kasım ayında zirve seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçen Bitcoin haziranda 17622 doları görmesinin ardından temmuz ayında kritik eşikleri aşarak ateş hattından çıktı.

Ancak son dönemlerde kripto para piyasalarına yönelik hacker saldırıları endişe yaratıyor. Kripto para piyasaları geçen hafta Nomad'a yapılan hacker saldırısıyla sarsıldı. Farklı blockchainler arasında geçiş köprüsü görevi gören bir platform olan Nomad'a yapılan saldırı 2022'deki bu tarz köprülere yapılan 7. saldırı oldu. Söz konusu saldırılarda 1.2 milyar dolar çalındı.

Temmuzda yüzde 17'den fazla yükselen Bitcoin, 2021 yılı ekim ayından (yüzde 40) bu yana görülen en iyi performansı sergiledi. Ethereum ise bu süreçte 2021 yılı ocak ayından bu yana görülen en yüksek kazancı vererek yüzde 57 oranında sıçradı. Bitcoin dün en yüksek 23.912 doları, Ethereum ise 1.809 doları gördü.

Saat 08:40 itibarıyla Bitcoin 22920, Ethereum 1682, BNB 318 ve XRP 0,3637 dolardan işlem görüyor. Bitcoin için 24 bin dolar seviyeleri direnç olarak gözükürken, bu seviyelerin aşılması yukarı yönlü ivmeyi artırabileceği söyleniyor.

Korku ve açgözlülük endeksi 4 ayın en yüksek seviyelerine çıktı

Kripto para ticaret platformu INX CEO Yardımcısı Itai Avneri, temmuz ayında yaşanan toparlanmayı iyi haber olarak nitelendiriyor. Avneri, “Bu kurumsal yatırımcıların Bitcoin'e diğer herhangi bir varlık gibi baktığı anlamına geliyor” yorumunu yaptı. Avneri, “Piyasa döndüğünde -ki dönecek- bu kurumlar da geri dönecek ve kriptoya yeniden yatırım yapacak” dedi.  Bitcoin'in teknoloji odaklı Nasdaq ile 40 günlük korelasyonu, ocak ayında görülen 0.41'den 0.9'a yükseldi. Bu göstergede 1, fiyatların mükemmel bir uyum içinde hareket ettiği anlamına geliyor.

Sözcü'de yer alan haberde, Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede: “Kripto paralar, merkez bankalarının yokluğunda daha rahat hareket ederken 27 Haziran'da 875 milyar dolara gerileyen toplam piyasa değeri 1.1 trilyon dolara ulaşmış durumda. Bitcoin madencilerinin yoğun satışlarının geride kaldığı bu dönemde korku ve açgözlülük endeksi de 4 ayın en yüksek seviyelerine çıktı. Terra olayının neden olduğu trend henüz bozulmadı ve Bitcoin'de 24.500 seviyesi majör direnç olmayı sürdürüyor” dedi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi'nin (OFAC), 2019'daki kuruluşundan bu yana 7 milyar dolardan fazla kripto para birimini aklamak için kullanılan kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash'i yaptırım listesine eklediği kaydedildi. Tornado Cash, Ethereum'da kaynak ve hedef adresler arasındaki zincir üstü bağlantıyı keserek işlem gizliliği sağlıyor.

Kripto para korsanları 'köprülere' yöneldi

 

Bitcoin 30 bin dolar yolculuğunda mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Ağustos 2022 09:55

    Gelecek yazılım ile şekilleniyor. kullandığınız modem lere dahi girilebilir. Evinizdeki bütün sistemlere sızıla bilir. akıllı robot, cep telefonu, bilgisayar, yani sadece bu olaya kripto para olarak bakmayın. İleride elektronık aracınızın otomatik sistemlerine uzaktan erişim olmayacağının garantisi var mı  ? bu teknolojıden kaçamazsın. Mesela gök yüzünde uçan iha, yada siha uzaktan kontrol edilemez mi ? sinyaller bozulamaz mı ? Bu işe sadece kripto olarak bakmamak lazım. Her zaman sistem açıkları olacaktır.  Truva savaşı buna örnek. Her zaman kale içine girecel bir yol bulunur. Hırsızı hangi kilit amacından ve hedefinden saptırır ? Klavyeyi ne amaçla kullanacağın önemli.