E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin fiyatına yönelik yeni öngörüler yıl sonuna doğru devam etti. Geçen yaz Bitcoin’in 20 bin dolar düzeyini göreceğini ve yıl sonuna kadar 8 bin 500 doların altına düşmeyeceğini öngören Galaxy Digital kurucu ve CEO’su Michael Novogratz, bu kez Bitcoin’in 2020 yılı sonuna kadar 12 bin dolar düzeyine yükseleceğine inandığını söyledi.
Merkez bankalarının oluşturduğu kripto para birimlerine (CBDC) yönelik çalışmaların Güney Kore’de de başladığı açıkladı. Güney Kore Merkez Bankası’nın 2020 Para Politikası raporunda yapılan değerlendirmede bankanın CBDC’lere yönelik incelemelerin yapılması için bir çalışma grubu kurduğu ve CBDC’nin yanında dağıtılmış defter teknolojisine yönelik de araştırmalar yapıldığı belirtildi.
Bunun yanında Google, Youtube platformunda kripto para birimleri içeriği barındıran videoları “zararlı ve tehlikeli” olarak tanımlandıktan sonra platformdan kaldırmasının ardından kripto para kısıtlamalarına devam etti. Google, Ethereum’un resmi kripto para cüzdanı MetaMask’ı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Google Play uygulamasından kaldırdı. Şirket, MetaMask’ın kullanıcılarına madencilik araçları sağladığını öne sürerken, MetaMask ise söz konusu yasağın kaldırılması için yaptığı fakat reddedildiği başvuruda, söz konusu iddiayı reddetti.
Kripto para birimlerine yönelik bir başka olumsuz açıklama da İsviçre Başkanı Ueli Maurer’den geldi. Maurer, mevcut durumunda Facebook’un stablecoin projesinin başarılı olamayacağını söyledi ve Libra’nın İsveç’te onaylanacağından şüpheli olduğunu belirtti. Maurer, “Libra’nın başarılı olmak için mevcut durumunda bir şansı olduğunu sanmıyorum çünkü merkez bankaları, Libra değerinin bağlı olduğu varlık sepetini kabul etmeyecektir.”
Gelişmelerin ardından piyasanın en yüksek hacimli birimi Bitcoin, son 24 saatte yüzde 0.16 düşüşle 7 bin 448 dolara geriledi ve 135 milyar 37 milyon dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 68.2’sini oluşturdu.
Toplam 4,973 adet kripto para biriminin oluşturduğu piyasanın en yüksek hacimli 100 biriminden son 24 saatte 60’ı gerilerken, piyasadaki düşüşe son 24 saatte yüzde 15.28 ile 73’üncü sıradaki EDUCare öncülük etti. En büyük 10 ‘dan da Bitcoin’in yanında yüzde 1.44 ile yalnızca Tether düştü. Ayrıca, Tezos yüzde 0.62 ile 11’inci sıraya gerilerken, TRON da yüzde 1.92 artışla Tezos’un ilk 10’daki yerini aldı.
Söz konusu karışık seyre paralel olarak piyasa hacmi de son 24 saatte 198 milyar 51 milyon dolar, piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi de 76 milyar 801 milyon dolar olarak hesaplandı.
En yüksek hacimli 10 kripto para birimindeki değişiklikler (sıra numaraları, birimlerin sıralamadaki yerini gösteriyor);
1.Bitcoin yüzde 0.16
4.Tether yüzde 1.44 düşerken
2.Ethereum yüzde 4.23
3.Ripple yüzde 1.01
5.Bitcoin Cash yüzde 2.59
6.Litecoin yüzde 2.37
7.EOS yüzde 1.61
8.Binance Coin yüzde 4.45
9.Bitcoin SV yüzde 5.15
10.TRON yüzde 1.02 yükseldi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (17:06)