E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kripto para dolandırıcıları dünyanın dört bir yanında masum yatırımcıların paralarına göz dikmiş durumda.
Yahoo Finance’ın haberinde lobi örgütü AARP’ın Dolandırıcılık İzleme Ağı Mağdur Destek Yöneticisi Amy Nofziger konuyla ilgili açıklamasında, “Dolandırıcılar da tıpkı sizin ve benim gibi manşetleri takip ediyor. Dikkat etmeniz gereken şey paranızın garanti edilmesidir. Kripto para alanı volatilitesi oldukça yüksek bir yatırım sahasıdır. Hiç kimse alacağınız parayı garanti edemez” ifadelerine yer verdi.
Amerikan Federal Ticaret Komisyonu (FTC) verilerine göre, Ekim ayından Mart ayı sonuna kadar yaklaşık 6.800 kişi kripto para yatırımları nedeniyle toplamda 80 milyon dolardan fazla parasını dolandırıcılara kaptırdı. Söz konusu dolandırıcılık tipinde yıldan yıla on kat artış görüldü. Mağdurların ortalama kaybı 1.900 dolar civarında.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar birkaç tehlike sinyaline dikkat ederse kendilerini kurtarabilirler:
Nofziger söz konusu tehlikelerle ilgili yaptığı açıklamasında, öncelikli olarak ABD’de yaygın olarak bulunan ve market gibi perakende satış yerlerinde görülebilen kripto ATM makinelerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Lobi örgütü temsilcisi, “Yerel marketinizde bir sonraki gidişinizde müşteri hizmetleri bankosuna baktığınızda bir kripto ATM makinesi göreceksiniz. Bunu dolandırıcılar da bilecek ve size en yakın olanı bulmanıza yardımcı olmak isteyecekler” ifadelerine yer verdi.
Kripto mağdurlarıyla sık sık bir araya gelen Nofziger ziyaret edilen internet sitelerinin her zaman incelenmesi gerektiğini belirtiyor. Adres kısmındaki internet sitesinin isminin sıklıkla kontrol edilmesini tavsiye eden Nofziger kripto para alışverişi için arama motoru sonuçlarının güvenilir olacağının varsayılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.
Nofziger, “Dolandırıcıların kafanızı karıştırmak için sahte internet siteleri oluşturacağını biliyoruz. Yasal bir internet sitesinde olduğunuzu düşüneceksiniz, ancak belki bir kelime veya bir harf uygun olmayacak. Sonuna gelindiğinde ise kişisel bilgilerinizin tamamını suçluların eline düşürmüş olacaksınız” dedi.
Lobi örgütü temsilcisi tanımadığınız bir internet sitesiyle işlem yapma durumunda kaldığınızda internet sitesinin adresini resmi makamların veri havuzları veya şirketlerin resmi kayıtları üzerinden doğrulanmasını tavsiye ediyor. Şirketler üzerine yapılan şikayetlerin aratılması da uygulanabilecek yöntemlerden birisi.
Nofziger son olarak sosyal medya üzerinden tanışılan ve kripto para yatırımcısı, Bitcoin taciri ya da yatırımcısı olduğunu belirten birisine asla güvenilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Lobi örgütü temsilcisi, “Bazen internet üzerinden biriyle tanışırsınız ve ‘Mesleğiniz nedir? Hobileriniz nedir?’ diye sorarsınız. Karşı taraf da lafı gelince ‘Ben çok başarılı bir Bitcoin yatırımcısıyım’ der. Bu %100 dolandırıcılıktır. Bu insanlara asla güvenmeyin” dedi.
Lobi örgütü temsilcisi meşruluk iddiasında bulunan bazı şüpheli davranışlardan da bahsetti. Kripto para dolandırıcıları çoğunlukla kriptolarla ilişkili ünlü bir ismi de taklit edebiliyor. Kendini ünlü olarak tanıtan dolandırıcılar kripto cüzdanını isteyerek içerisindeki parayı birkaç katına çıkararak geri göndereceklerini belirtiyor. Tesla CEO’su Elon Musk’ı taklit eden dolandırıcılar bir yıldan az bir sürede 2 milyon doları ceplerine indirdi.
Bitcoin'in mucidinin heykeli dikilecek
Reddit ordusu yeniden saldırıya geçti
Bitcoin’in gerçekten çevre düşmanı mı?
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
merhaba yabancı bir borsa tarafından dolandırılıyorum ve suç duyurusu yaptım.fakat cüzdanım var görünüyor.buraya transfer ettiğim para aslında kendi hesaplarına mı gitmiş?bu nasıl olabilir?aydınlatırsanız sevinirim.
Bu cripto coinlerin kendisi dolandırıcılık. Sanal karşılığı olmayan varlıklar. Yeknik olarak ve nitelik olarak Hiç bir zaman para -değişim aracı olmayacak bu coinleri Üretip, “geleceğin parası, gelecekte bu coinler para olarak kullanılacak” sloganları ile alıcı toplayıp ihrac edip kasaları dolduruyorlar!
Oooo ekim den bu zaman 80 milyonmus bizim kriptocuyu gorseler aglarlar yaa 80 de para mi diye
Çağımızın hırsızlığına tüm dünya gözlerini kapamış gidiyor. Kripto para ne ya! ortada ne var? Yazılım dediğin ne? Dünya ülkeleri bu hırsızlığa nasıl duyarsız kalıyor? Bir kaç uyanık nasıl milyarder ediliyor? Ülkelerin bundan kazancı ne? vatandaşlarını neden bu hırsızlıktan koruyamıyorlar?
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:36)