E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi kartından 750 liralık "savunma" payında detaylar belli oldu---

Kredi kartından 750 liralık "savunma" payında detaylar belli oldu

Kredi kartından 750 liralık savunma payında detaylar belli oldu
14 Ekim 2024 - 09:05 borsagundem.com

TBMM'ye sunulan Savunma Sanayi Fonu'nu desteklemek amacıyla kredi kartı sahiplerinden alınacak 750 TL'lik katkı payının her yıl 5 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor.

Savunma sanayiinin desteklenmesi amacıyla yıllık 70 ila 80 milyar liralık ilave kaynak oluşturulacak. Alım ve satım işlemlerinden yapılacak kesintiler Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacak. Limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınacak.

Tartışma yaratan torba yasa teklifi salı gün TBMM Plan Bütçesi Komisyonu’nun önüne gelecek.

İADE EDİLEMEYECEK

Bu katkı payının ne zaman çekileceği belli oldu. 750 liralık pay, her yılın ocak ayının 5’inci günü itibarıyla kart sahibinin hesabına yansıtılacak. 

100 bin lira ve üzeri limitli kart sahiplerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık katkı payı kartın iptal edilmesi halinde iade edilmeyecek. 

Bir karta bağlı oluşturulan ek kartlar ve sanat kartlar için katkı payı alınmayacak.

Savunma sanayiine katılım payı Meclis gündemindeSavunma sanayiine katılım payı Meclis gündeminde

 

Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı geliyor: Teklif TBMM’de!Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı geliyor: Teklif TBMM’de!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kul hakkı 14 Ekim 2024 20:35

    Kul hakkı unutmayın ölum var ben hakkım helal etmiyorum vatan için helal olsun ama milletvekili maaşı ögretmen maas olsun emekli milletvekilleri maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun 2 yerde fazla maas iptal milletvekilleri söför ve araba iptal olsun biraz vatandaş istiyorsun ama sizler ne yapıyorsunuz kredi kartı faizleri iot6 etin veya ana parası 36 ay vade yapın bankalara söyleyin nerede o günler neyse ölüm var unutmayın kul hakkı unutmayın

  • Bağımsız Düşünce 14 Ekim 2024 19:50

    En büyük vurgunlar savunma sanayisinde gerçekleşiyor.

  • xyz14 Ekim 2024 18:17

    Diyanetin bütçesi Savunma Sanayi için harcanan para ve Milli Savunma Bakanlığının toplamından fazla. Ortalık imam, müezzin, okutman, vaiz, müftü den geçilmiyor. Ama ülke fuhuşta, hırsızlıkta, kadın cinayetinde, adam öldürmede, gaspta, yankesicilikte ve dolandırıcılıkta Dünya birincisi. Güya müslüman ülke bunlar yüzünden gençler deist ve ateist oluyor. Din adamı hakkı savunur. Diyanetin millet aç. Gençler işsiz dediğini duydunuz mu? Anca iktidar militanlığı yaparlar. Aldıkları ve yedikleri haram bunların.

  • Bağımsız Düşünce 14 Ekim 2024 19:49

    Ağzına sağlık dostum.

  • Ahmet Çınar14 Ekim 2024 17:07

    Abi Keşke Savunma Sanayi İçin Kullansa 750 TL Değil Kişi Başı 1Bin TL Verir Bu Halk Vatanı İçin Yapılan Birşeyde 3 e 5 e Bakmaz Ama Gram İnancım Yok Savunma Sanayi İçin Harcanacagına

  • Sai14 Ekim 2024 17:05

    Yakında bankadaki her 100 bin için aylık bin lira isterlerse şaşırmayın.

  • azmi14 Ekim 2024 12:00

    Kredi kartından yapılan harcama borçtur. Borçtan vergi alınır mı ya. Yakında nefes aldın vergisi çıkarsa şaşırmam. Kamu harcamalarını , israfı kısacaklarına vergi getiriyorlar. 2025 de enflasyonun altında ücret,maaş artışı yapılırsa daha fena. Beklenen enflasyona göre arttırım yapılırsa Imf nin politikalarına uyuluyor demektir :(  :(  :( 

  • Mucise Reis ;)14 Ekim 2024 11:47

    kredi kartlarından degilde, her kredi kartı işleminden  0,05 kuruş kessinler daha çok gelir olur. hemde alışveriş yapandan alınabilir. yada banka bunu karşılar. hemde yerli/yabancı vb her kredi karttan kesilebilir böylece. hemde kimseye yük olmaz.  bankalar bunu alıp devlet kasasına aylık olarak verirler. illaki devlet garibanın kullanmadığı kötu gunlerde hastane eğirim sağlık vb kullanırım diye cebinde tuttuğu 750 tl ye yuklenmez.

  • misafir14 Ekim 2024 11:05

    Benden yana helal olsun.Yalnız bir şeker ilacım 730 tl günde 11 sefer değişik ilaç içiyorum.DEVLETİM SAĞOLSUN.DEVLETİM beni SGK kanalı ile yaşatıyor.

  • Turkoğlıturk14 Ekim 2024 12:59

    Yeterli bilimsel araştırma olsaydı.bilim adamı yetiştirseydin ,bak gavura şekeri yokettiler.

  • azmi14 Ekim 2024 12:01

    Sağlığa yapılan harcamalar yönetimi ayakta tutuyor. 17 milyon sosyal yardım alanlar da..

  • AkTorol Ahmet Ötzbir14 Ekim 2024 11:59

    SMA lı çocuklara ver o fazla paralarını. o çocuklarda yaşasın. sgk bakmıyor millet bakıyor

  • Türkoğluturk14 Ekim 2024 09:45

    Diyanetin bütçesindende kısıntı yapılsın.tbmm bütçesindende kısıntı yapılsın.yurtdısında evi olan politikacılar görevlerinden alınsın

  • ...14 Ekim 2024 14:57

    Öldükten sonra ister yıka ister durula

  • Türkoğlutürk14 Ekim 2024 12:57

    Diyanetin bütçesine baktınmı.abd de slınan lüks villalardan,arabistandaki lüks makam araçlarından haberin varmı.kaldıki öldükten sonra arkamdan cesetimi yıkasan nolur bırak ver tıp tslebelerine okulda incelesinler.dirin yaramadı ölün faydalı olsun.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK14 Ekim 2024 11:44

    O zaman cenazen olunca kendiniz yıkarsınız ve kendinizin ölüsünü meydan dan 5-10 amela tutar yaparsın.Bak cahil insan.Yahudiler neden ileri gitti biliyormusun.Lise çağına kadar din eğitimi ağırlık alırlar tüm bireyleri din konusunda bilgilidir.Daha sonra diğer alanlarda eğitim yaparlar.Bizim Türkler ne zaman ALLAH ın emirlerine daha yakın olduğunda dünya nın en büyük devletlerini kurmuşlardır.

  • Mucise Reis ;)14 Ekim 2024 09:37

    12,500 emekli maaş alan.. 17,000 maaş alan.. çocluk çocukları orada burada vatan için sper olan vatandaşlarımızın fazlasını yaptığını düşünüyorum... o  bakımdan savunma sanayi adı altında alınacak bu ücretlerin sadece kredi kartı sahibi diye  haraç keser gibi kullan/kullanma 750 tl alması o lağan dışı saçmalıktır. zaten özele vb hastaneye gitse bu kişiler acil durumlarda bu kartları kullanmayı güvence göruyor. 5 kuruş birikim kalmadı bu insanlarda. askere gitmeyen, kredi kartlarını onlarca alıp çatır çatır kullanan ve ekonomık durumu üst seviye olan kişilerden bu bedel alınmalıdır. zaten milli savunmada gidecek bir yeri olmayan alternatifi olmayan bireyler bu ülkeyi ilk savunacaktır. yada tüzel kişilerden şirketlerden yani gelir elde edipde bir kısmını vergi diye ödeyenlerden alın. kayıtlı ekonomı darbe yiyecek bu arada.