E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKoronavirüs işitme kaybına mı neden oluyor?---

Koronavirüs işitme kaybına mı neden oluyor?

Koronavirüs işitme kaybına mı neden oluyor?
31 Ekim 2021 - 17:05 borsagundem.com

Yeni yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) iç kulağa bulaşabileceği ve potansiyel olarak bir dizi işitsel sorunu tetikleyebileceği öne sürüldü.

Daily Mail gazetesine göre, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Massachusetts Göz ve Kulak Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, koronavirüse yakalandıktan sonra kulakla ilgili bir takım semptomlar bildiren 10 koronavirüs hastasını inceledi.

Çalışma ekibi, virüsün saç hücrelerinin yanı sıra iç kulak hücrelerine bulaşabileceğini ve bunun da işitme kaybı, kulak çınlaması, baş dönmesi ve denge kaybına yol açabileceğini buldu.

Araştırmacılar, virüsün iç kulağa nasıl girdiğinin anlaşılmadığını bildirdi.

Ancak virüsün burnu orta kulağa bağlayan bir tüpten girebileceğini veya koku alma sinirlerini çevreleyen küçük açıklıklardan burundan kaçması ve iç kulağa bağlananlar da dahil olmak üzere kraniyal sinirleri enfekte etmesinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Communications Medicine dergisinde yayımlanan çalışmaya göre araştırmacılar, işitme güçlüğü bildiren koronavirüs hastalarının yüzdesini bilmediklerini de aktardı.

Johns Hopkins Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, geçtiğimiz yıl işitme bozukluğunun koronavirüsün nadir semptomu olabileceğini belirtti.
(Massachusetts/Şarku’l Avsat)

Mısır'da koronavirüs aşısı kararı! Yasak geldi

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 132 bini geçti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)