E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Korona virüs aşılarının salgını sona erdireceği görüşü zayıflarken Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, hükümetlerin üçüncü doz dahil olmak üzere kademeli olarak artık yeni stratejiler benimsemesi gerektiği uyarısında bulunuyor.
Kovid-19 aşılarının pandeminin yayılmasını durdurmayacağını belirten DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, hükümet yetkililerinin virüsle uzun vadede başa çıkmak için yeni aşı stratejilerine hazırlanmaları gerektiğini söyledi.
Kluge, cuma günkü açıklamasında, Kovid-19'un yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam edeceğini ve korona virüsün de grip gibi insanoğluyla birlikte var olmayı sürdüreceğini düşünüyor.
DSÖ yetkilisi, mayıs ayında yaptığı açıklamada, insanların yüzde 70'inin aşılanması halinde salgının sona ereceğini söylemişti.
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, yüksek aşılama oranının pandemiyi bitireceği konusunda artık daha kuşkulu. Kluge'a göre bunun sebebi yeni çıkan varyantların sürü bağışıklığı perspektifini zayıflatması.
Korona virüs aşılarının salgını sona erdireceği görüşü zayıflarken Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, hükümetlerin üçüncü doz dahil olmak üzere kademeli olarak artık yeni stratejiler benimsemesi gerektiği uyarısında bulunuyor.
Kovid-19 aşılarının pandeminin yayılmasını durdurmayacağını belirten DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, hükümet yetkililerinin virüsle uzun vadede başa çıkmak için yeni aşı stratejilerine hazırlanmaları gerektiğini söyledi.
Kluge, cuma günkü açıklamasında, Kovid-19'un yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam edeceğini ve koronavirüsün de grip gibi insanoğluyla birlikte var olmayı sürdüreceğini düşünüyor.
DSÖ yetkilisi, mayıs ayında yaptığı açıklamada, insanların yüzde 70'inin aşılanması halinde salgının sona ereceğini söylemişti.
Ancak yeni varyantlar nedeniyle bugün durumun artık değiştiğine işaret eden Kluge, "Bu nedenle liderlerin yeni aşı stratejilerini uyarlamaları gerekiyor." uyarısında bulundu.
Varlıklı ülkelerdeki vatandaşların büyük kısmı yüzde 80 oranında her iki doz aşıyı olmuş olsa da yoksul ülkelerde bu rakam hala yüzde 0,1 seviyesinde.
Sene başında "Aşılamada minimum yüzde 70'lik seviyeye ulaştığımızda pandemi sona erecek." ifadesini kullanan Dr. Kluge, bugün Delta gibi yeni varyantlar nedeniyle bu durumun artık değiştiğini aktardı.
"Bence bu (durum) bizi aşının amacının her şeyden önce daha ciddi hastalıkları önlemek olduğu noktasına getiriyor ki bu ölümdür." diyen Kluge, "Kovid'in de gripte olduğu gibi mutasyona uğramaya ve bizimle kalmaya devam edeceğini düşünürsek, aşı stratejimizi kademeli olarak endemik bulaşmaya nasıl adapte edeceğimizi düşünmeliyiz ve bu bağlamda bilgiler toplamalıyız." şeklinde konuştu.
Medikal alanda bir bölgede, bir toplumda veya bir grup insanda bir hastalığın yaygınlaştığı görülünce bunun 'epidemi' bir salgın olduğu kabul ediliyor.
Aşı karşıtları miting yaptı: İşte kareler
BioNTech, 5-11 yaş grubu için aşı kullanım izni isteyecek
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Aşıyı çıkaran zengin oldu.vatandaş öyle 3.4.44 diye aşı çaktırsın dursun.
Neden aşının ruhsatları yok
Aşının ileride olacak etkileri kadar, hastalıgın vucuda sonsuz derecede yapıiıp ilerid eoluşturacak etkileride bılınmıyor. Hastalık insanlarda kalıcı duruma geçiyor. Ben aşı olma traftarıyım, çünkü, vücütta hastalığı geçiren aşı olmayan kişilerin oluşacak farklı ve yeni varyantlarda daha ölümcül risk taşıyacağını düşünüyorum. viutta hastalık izleri bazı önemli organlarda illaki kalıyor, antikor üretilsede, ama bu kalan vocid parçacıklarının yeni varyantlarla yenıden farklı biçimde ekileşim sürecine girebilmesi riskini düşünüyorum. O bakımdan, aşı vucutta en az, yuvalanmaya müsade ediyor, hada hiç ettirmiyor. Aşı olun, aşıdan korkmayın, geçmişten günümüze aşılarla bir çok hastalık yok edildi. Her kimyasal ilacın yan etkisi oldugunu unutmayın. bir hap bile milyonda 1 kişiye zarar veriic olabilir. antibiyotık atıyorum yuzbınde 1 kişiye olumcul etkı edebılır. hastanelerde hekım kontroluncen olun, aşınızı olun. covid kadar olumcul salgın görmedık. silahımızda aşılarımız.
Her yıl viral hastalıkları yolları hastalıkların etkisi ile ölenminsan sayısında bir farklılık yok. Ülkeler gecmişteki yıllık hastalıklardan ölen insan sayılarını açıkladınlar ve 2020 2021 ile karşılaştırsınlar. Bakalım gercekten covid ölüm raporları artış mı, yoksa diğer hastalıklardan da aynı oranda azalış mı var! Müfüs artışı oarametresini ve yanlış tedavi ve ıygulamalardan ölenlerde göz ardı edilmeyecek bir hesaplana ile
Günlük pzitiflerin %90 mı hiç belirti göstermiyor, velirti gösterenlerin çoğu da hafif geciriyor. Covit ölüm oranı pandemiyi gerektirmeyecek düzeydeydi. Ölümlerin çoğu da yanlış ilaç tedavidi, insanları hareketsiz bırakma, maske taktırarak kalitesiz oksijen verme, eve tıkarayarak ilkbahar güneşinden mağrum bırakma, koru ebdişe üreyip bunun bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkikeri gibi nedenlerden
Bilimle bağdaşmayan açıklama. Bilgi olmadan fikir üretmeyin. Dedikodu olur.
Aşı hayat kurtarır şu an aşı olmayanların virüsü kaptığında 100 kişinin 90 ı ağır olarak hastalığı geçiriyor bunun entübe olanlarının çoğu mefta oluyor ama aşılarını tamamlayan kişilerden vürüsü kaptanlar 100 kişisinden 10 u hasta olduğunu hissediyor çoğu vürüsü kaptığından bile haberi yok bu 10 kişinin de belki ikisi üçü hastahaneye yatıyor entübe olmadan taburcu ediliyor anladınız mı dsö hiç konuşmasın ayrıca hiç aşı olmayanlar daha mı iyi korunuyorlar bende bir iddiada bulunayım aşı olmayanlar ölecek bunu iyi bilin ha bu gün olmaz iki sene sonra olur ilk kaptığı da değil belki ama üçüncü dördüncü defasında kaptığında olacak belki kendi ölmez ama aşı olmayan evin içinde eşine çocuğuna taşıyacak ve onlar ölecek ayrıca mrna aşısını 100 gün içinde herhangi bir varyanta göre yeniden kodlayabiliyorlar yani şu an bu çalışmalar da yapıyorlar
Başarısızlığın Suçunu da aşı olmayanlara atacaklar.....
Büyük itirafa az kaldı.
bu hastalıkların yapıları çözülmedikten ve ilaçları piyasaya çıkmadıktan sonra asla ve asla bu hastalıklar bitmez.aşı ile bu iş asla ve asla bitirilemez.oyalanıp duruduruz.ilaç firmaları köşelik olur.
abd ve israil in dünya nufusunu yarı yarıya azaltmaya çalıştıkları tv proğramlarında söylenmektedir.acaba doğrumudur.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:59)