E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKörfez’in emlak devi varlık satıyor ---

Körfez’in emlak devi varlık satıyor

Körfez’in emlak devi varlık satıyor
07 Ekim 2012 - 20:52 borsagundem.com

Katarlı emlak şirketi Barwa’nın, borçlarını ödeyebilmek için Katar ve Mısır’da 4.4 milyar dolarlık varlık satacağı bildirildi.

Reuters’in haberine göre, satışa çıkarılacak varlıklar arasında çok sayıda arazi ve Mısır’da yapılan “Barwa Yeni Kahire” projesi de bulunuyor.
Barwa, geçen yıl yeniden yapılanma adı altında 90 çalışanı işten çıkarmıştı. Mayıs ayında bir açıklama yapan Barwa CEO’su Abdullah el Subaie, maliyetlerin azaldığını ve sıranın faaliyetleri güçlendirmek olduğunu söylemişti.
Barwa yönetiminden geçtiğimiz hafta gelen açıklamada ise, yıl sonuna dek Londra emlak piyasasına yatırım yapılacağı kaydedildi. Şirket, bu yatırımlar için ne kadar harcama yapacağını ise açıklamadı.
Katar’ın halka açık en büyük emlak şirketi olan Barwa’nın yüzde 45’i, Katar Yatırım Otoritesi’nin kontrolünde. Ülkenin emlak sektörü, 2008’de yaşanan büyük çöküşün etkisinden henüz kurtulabilmiş değil. Yatırımcılar, 2022 Dünya Kupası hazırlıklarının sektörü yeniden canlandırmasını umuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)