E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut satışı 3 yılın zirvesinde---

Konut satışı 3 yılın zirvesinde

Konut satışı 3 yılın zirvesinde
09 Nisan 2013 - 08:43 borsagundem.com

İngiltere'de konut piyasası,kredi almanın kolaylaşması ile toparladı

Konut satışları Mart ayında son 3 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Ancak Martayında konut fiyatları genel olarak yatay kaydı.
The Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) tarafından hazırlanan ve mesimsel etkilerden arındırılmış konut fiyat dengesi Mart ayında, Şubat ayındaki -7'den -1'e yükseldi. Konut fiyat dengesi bu seviyeyi en son Aralık ayında görmüştü. Ekonomistler, konut fiyat dengesinin Mart'ta -5 olmasını bekliyorlardı.
RICS üyelerinin her biri, 2013 yılının ilk 3 ayında ortalama 17.4 konutun satılmasına yardım ettiler. Bu, 2010 ilk çeyrekten bu yana görülen en yüksek rakam oldu.
İNGİLTERE'DE PERAKENDE SATIŞLARDA BÜYÜME MART AYINDA YAVAŞLADI
İngiltere Perakende Konsorsiyumu (BRC) verilerine göre, İngiltere'de perakende satışlarda büyüme, soğuk havanın etkisi ile Mart ayında yavaşladı.
BRC verilerine göre perakende satış hacmi Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.9 arttı. Satış hacmi Şubat ayında yüzde 2.7 artış göstermişti.
Mart ayında perakende satışmarı toplam değeri yüzde 3.7 arttı. Şubat ayında bu oran yüzde 4.4 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)