E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut fiyatlarında yavaşlama bekleniyor---

Konut fiyatlarında yavaşlama bekleniyor

Konut fiyatlarında yavaşlama bekleniyor
11 Ağustos 2014 - 15:36 borsagundem.com

S&P'nin raporuna göre, Türkiye'de konut fiyatlarında büyümenin yavaşlaması bekleniyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'de reel konut fiyatlarında büyümenin 2014 ve 2015'de yavaşlamasını beklediğini bildirdi. 
S&P'nin Türkiye, İsrail, Rusya ve Güney Afrika'yı değerlendirdiği "Gelişmekte olan Piyasalar Konut Piyasası Raporu"nda, gözden geçirilen ülkelerin çoğunun hali hazırda jeopolitik risklerle karşı karşıya olduklarını belirtti.
S&P yayınladığı raporda, "Türkiye, kredi büyümesi tarafından yönlendirilen iç talebe dayalı bir ekonomi olmaktan,  daha ihracat odaklı bir ekonomi olmaya doğru ilerliyor. 2014 ve 2015'de nominal ve reel konut fiyatlarında büyümenin yavaşlayacağını tahmin ediyoruz"
ifadelerine yer verdi.
Güney Afrika'da nominal konut fiyatı büyümesinin 2014 ve 2015'de yavaşlayacağını, Rusya'da ise fiyatları düşeceğini tahmin eden S&P, İsrail'de ise fiyatlarda büyümenin bu yıl ve gelecek yıl hafif şekilde hız kesmeninin beklendiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)