E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKontrol Merkez'in elinde!---

Kontrol Merkez'in elinde!

Kontrol Merkez'in elinde!
09 Temmuz 2013 - 14:26 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği rekor ihaleyi Halk Yatırım Araştırma Direktörü Işık Ökte yorumladı

Haftaya tarihi rekor kırarak başlayan dolara Merkez Bankası’nın müdahalesi sert olmuştu. Gün içinde dolara tam 7 yumruk atan Merkez Bankası toplamda 2 milyar 250 milyon dolarlık döviz satım ihalesiyle bu alanda günlük rekoru kırmıştı. Bu 7 müdahalenin ardından dolar 1.9439 TL’ye kadar gerileyebildi.
Merkez Bankası'nın ilk kez bir günde 2 milyar 250 milyon dolarlık rekor ihalesini Halk Yatırım Araştırma Direktörü Işık Ökte'ye sorduk.
İşte Işık Ökte'nin açıklamaları;
MERKEZ KURDAKİ YÜKSELİŞİ KONTROL ETMEYE ÇALIŞIYOR
Gösterge tahvil faizin %8,26 seviyesine yükseldiği günde, Sayın Başçı’nın dün ekonomistlere yaptığı açıklamalardan politika faizini ve faiz koridorunu değiştirmek istemediğini ve dünkü gibi güçlü hareketlerle kurdaki yukarı hareketi kontrol etmeye çalışacağı sonucunu çıkartıyoruz. Faiz bandında bir değişiklik olmadığı sürece, TCMB ek sıkılaştırma politikası içinde TL’nin gelişmekte olan para birimleri arasında pozitif ayrışacağını düşünmüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)