E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoç Holding yanıltıcı bilgilere karşı yatırımcıları uyardı---

Koç Holding yanıltıcı bilgilere karşı yatırımcıları uyardı

Koç Holding yanıltıcı bilgilere karşı yatırımcıları uyardı
13 Haziran 2024 - 09:55 borsagundem.com

Koç Holding, sosyal medyada ve internette çıkan yalan, yanlış ve mesnetsiz bilgilere karşı yatırımcıları uyardı.

BORSAGUNDEM.NET

Koç Holding (#KCHOL) bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile son dönemde özellikle sosyal medya hesapları üzerinden Koç Holding ve Koç Topluluğu ile ilgili çok sayıda yalan, yanlış ve mesnetsiz açıklama ve yorum yapıldığını söyledi.

Şirket, bilgi kirliliğine dayanarak yatırımlarını yönlendiren tasarruf sahiplerinin zarar gördüğünü ve kendilerine çok sayıda şikâyet ve talep geldiğini belirtti. Aynı açıklamada Koç Holding’in finansal durumu ve faaliyetleri ile ilgili gerçeği yansıtmayan, yanıltıcı yorumlara yer verildiği dile getirildi.

Açıklamada, topluluk şirketlerinde alım satım işlemlerini kamuya açıklamak zorunda olan İdari Sorumluluğu Bulunan Kişiler listesinde yer almamasına rağmen, bazı tasarruf sahiplerinin yaptıkları minimal hisse alım satımları için Özel Durum Açıklaması yaparak piyasaya yanıltıcı sinyaller verdiklerini, ifade etti. Koç Holding, Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç Ailesi üyelerinin isimleri kullanılarak tasarruf sahiplerine dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrısında bulunulduğu dile getirildi.

Koç Holding, bu tür yanıltıcı bilgilere karşı hukuki ve cezai yaptırımların uygulanması için mahkeme ve SPK nezdinde girişimlerde bulunduğunu, Koç Holding ve Koç Topluluğu hakkında doğru bilginin kendileri tarafından KAP ve internet sitesinde yatırımcılarla paylaşıldığını, bunlar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini istedi.

Koç Holding 2024 ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

 

Koç Holding temettü kararını açıkladı

 

Koç Holding: Görüşmeler her zaman yapılır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 170,70
En Yüksek: 176,40
En Düşük: 170,30
Değişim -3,29 %
FK: 7,79
PD / DD: 0,91
İşlem Hacmi 1.865.641.762
Toplam Adet: 10.761.794
Ağırlıklı Ort.: 173,53
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekrem eren16 Temmuz 2024 09:35

    Evet internette saadet zinciri kuruculari keriz avina cikmis.bircok politikaci ve devlet kuruludunun ismini kullanarak para toplama derdinde.savcilarimiz gormuyorlarmi.

  • Kalbur ustu14 Haziran 2024 07:56

    İlahi adalet yıllarca doğan medyasiyla siz yapmistiniz rakiplerinize bugün sizin başınıza geldi etme bulma dunyasi

  • ...16 Temmuz 2024 09:33

    Dogan medya kocunmuydu.🤣