E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKKR, Warner'a da talip---

KKR, Warner'a da talip

KKR, Warner'a da talip
23 Mart 2011 - 10:24 borsagundem.com

Doğan'ın taliplerinden ABD'li sermaye girişimi KKR'nin iştiraki BMG, Warner Music'in tamamı için 2.8 milyar dolar verdi

Ocak ayında satışa çıkarılan dünyanın en büyük üçüncü müzik şirketi Warner Music'e iki yeni teklif daha geldi. Doğan Gruu varlıklarına da talip olan ABD'li sermaye girişimi Kohlberg Kravis Roberts (KKR) ve Alman Bertelsman'ın ortak olduğu BMG ile Tamres adlı yatırım grubu Warner Music'e talip oldu. Doğan Grubu'nun kısa listeye kalan üç talibinden biri olan KKR, ihaleye Yıldız Holding ile birlikte teklif verebileceğini açıklamıştı. KKR, 2007 yılında Türkiye ihracatının yüzde 37'sini nakiyesini yapan U.N Ro-Ro şirketini 1.3 milyar dolara satın almıştı. KKR'nin desteklediği BMG bu kez Warner Mucis'in tamanını satın almak için teklif verdi. 2.8 milyar dolar teklif ettiği ileri sürülen şirket daha önce Warner'ın yayın şirketi Warner Chappell'e teklif vermiş ancak öneri çok düşük bulunmuştu.
Ocak ayında Goldman Sachs ve AGM Partners'e satış fırsatlarını değerlendirmesi için yetki veren Warner Music'in taliplerinden Tamares'in de emlaktan dijital medyaya kadar pek çok sektörde yatırımları bulunuyor.
Warner Music için BMG ile Tamares'in yanı sıra şirkette hali hazırda yüzde 2'şer hisseleri olan Platinum Equity, Access Industries ile Yucaipa Companies, Universal Music Group, Guggenheim Partners ve Sony Music Group yarışacak. Warner CEO'su Edgar Bronfman'ın şirketin tamamı yerine sadece Warner/Chappell bölümünü satarak yönetimi ABD'li bankacılık devi Citigroup'a geçen İngiliz müzik şirketi EMI'yi satın almak için kaynak yaratacağı ileri sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)