E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Parmak izi, göz ve yüz tanıma derken günlük hayatımıza dahil olan ve güvenilirliğini bir şekilde kabul ettiğimiz şifreleme ve kimlik doğrulama yöntemlerinin sayısı artıyor. Yayınlanan yeni bir makaleye göre bir grup bilim insanı beyin dalgalarından kimlik ve şifre tespiti yapılabileceğini kanıtlamış durumda. Doğruluk oranının ise yüzde 94 olduğu söyleniyor.
Elektroensefalografi (EEG), yani beyin dalgaları aktivitesinin elektriksel yöntemle ölçülmesi sayesinde kullanılabilir olan bu yeni güvenlk yönteminin en büyük sorunlarından biri ise doğruluk oranlarının kişinin alkol, morfin gibi etki gösteren opioid türü ilaçlar ve kafein tüketim miktarına bağlı olarak değişmesi.
Güvenlik uzmanı Tommy Chin ve Rochester Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinden Peter Muller'in özellikle alkol tüketimi konusunda yaptığı deneyler, beyin dalgalarının bu tür maddelerden hayli etkilendiğini gösteriyor. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir diğer çalışmada ise açlık, stres, yorgunluk gibi diğer faktörlerin de EEG'nin güvenilirliğini düşürdüğü tespit edildi, ancak gelecekte sistemin daha güvenilir ve değişkenlerde yalıtılmış hale geleceği düşünülüyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (17:04)