E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşüme müdürlük---

Kentsel dönüşüme müdürlük

Kentsel dönüşüme müdürlük
11 Eylül 2012 - 11:27 borsagundem.com

Kentsel dönüşüme ilişkin Bakanlar Kurulu kararları dün Resmî Gazete'de yayımlandı

Kararlara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1'inci ve 2'nci deprem bölgesinde bulunan ve nüfus yoğunluğu olan İstanbul, İzmir ve Bursa'da 'Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri' kuracak. Bu sayede İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Tekirdağ ve Düzce'de kentsel dönüşümden daha hızlı ve verimli sonuç alınması hedefleniyor. Merkez teşkilata bağlı olacak müdürlüklerde uygulamalar konusunda ihtisas sahibi personel görev alacak.
İstanbul'un büyük bir kısmı 1'inci ve 2'nci derece, Bursa'nın tamamı 1'inci ve 2'nci derece, İzmir'in ise tamamı 1'inci derece deprem kuşağında yer alıyor. İstanbul'da yaklaşık 12 milyon nüfus 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde, İzmir ilinde yaklaşık 4 milyon nüfus 1'inci derece deprem bölgesinde, Bursa'da ise yaklaşık 3 milyon nüfus 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde yaşıyor. Bu illerde kurulacak ve doğrudan merkez teşkilata bağlı olarak çalışacak yeni birimlerle belediyelerle birlikte kanuna idare tanımında yer alan İl Özel İdaresi ile ilişkiler güçlenecek. İstanbul, İzmir ve Bursa yönetimleri sınırları içerisindeki ilçe belediye başkanlıklarının, kanunun uygulamaları ile ilgili işlemlerini yürütebilmek için kendi illeri bünyesinde ama merkez teşkilatının görevlerini haiz bir İdare ile çalışması da bu illerdeki yerel yönetimler için büyük avantajlar sağlayacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kurulan bu müdürlüklerce İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Tekirdağ ve Düzce illerimizde kentsel dönüşüm daha hızlı ve daha verimli sonuçlanacak. Kanun faaliyetlerinin bu illerden başlatılma amacı topraklarının büyük bölümü 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde kalan ve nüfus olarak da büyük yoğunluk taşıyan bu illerde riskli alan ve riskli yapıların bir an önce belirlenerek olası bir afette yaşanacak can ve mal kayıplarının en aza indirgenmesidir." dedi. Dün yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde ayrıca Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan ve krokilerde belirtilen alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)