E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşüme büyük destek---

Kentsel dönüşüme büyük destek

Kentsel dönüşüme büyük destek
30 Ekim 2012 - 07:07 borsagundem.com

KENTSEL dönüşüm kapsamında riskli binada oturan vatandaşlara yapılan kira yardımından sonra nakliye yardımını da hükümet yapacak

Riskli binası yapılana kadar kiraya çıkacak olan vatandaşın nakliye parasını bin liraya kadar devlet karşılayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 bankayla finans desteği için görüşmelere de başlarken düşük faizli kredi için 15 gün içinde protokoller imzalanacak.
BİR DEFALIK VERİLECEK
Hükümet, 5 Ekim’de başlayan kentsel dönüşüm yıkımları kapsamında teşvik için verilen kira yardımına nakliye yardımını da ekleyecek. Bu kapsamda riskli alanda bulunan riskli binada oturan evsahibine ve kiracıya evini taşıması için 1000 liralık nakliye yardımı yapılacak. Nakliye yardımı sadece bir defa verilecek. Nakliye yardımı almanın şartları da belirlendi. Buna göre riskli binasını boşaltacak olan vatandaşlar nakliye masrafını karşılamak için önce bakanlığa başvuracak. Başvuru sırasında riskli yapı raporunun olması gerekecek. Bakanlık başvuruları inceledikten sonra tüm şartları taşıyan vatandaşın nakliye parasını karşılayacak.
ESENLER’DE 1500 KİŞİ ÇIKTI
Bakanlar Kurulu’nun riskli alan ilan ettiği Esenler’de bugüne kadar 1500 kişiye 500 liralık kira yardımı yapıldığı belirtildi. 1500 kişiye 12 ay boyunca 500 lira verilecek. Esenler’de oturan 450 kişiye de 1000 liralık nakliye parası yardımı yapılacak. Bakanlık, kentsel dönüşümde finans desteği için bankalarla görüşmeyi de sürdürüyor. Bu kapsamda anlaşma sağlanan 15 bankayla kasım ayında protokoller imzalanacak. Görüşmeler sonunda düşük faizli kredi şartlarının belirlendiği bankalar arasında Halk, Ziraat, Garanti, Türkiye Finans ve İş Bankası bulunuyor. Bakanlık bu bankalarla kasım ayı ortasında protokol imzalayacak. Vatandaşa “düşük faizli kredi veren bankaları tercih edin” uyarısı yapan bakanlık, önümüzdeki günlerde anlaşma sağlanan bankaları duyuracak.
Dosya masrafı devletten
BAKANLIK, 15 banka dışındaki finans kuruluşlarıyla da görüşmelerini sürdürüyor. Kira ve nakliye yardımının kentsel dönüşümü hızlandıracağını belirten yetkililer, “Bu yardımlar vatandaşı teşvik ediyor. Riskli binada oturup evini taşımak isteyen herkes yardımdan yararlanabilir. Kentsel dönüşüm kredisinde de şartlar belirlendi. Dosya masraflarını devlet karşılayacak. İsteyen vatandaş internetten şartlara bakarak kredi başvurusu yapabilecek” bilgisini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)