E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi dünyanın en büyük hazır giyim üreticilerinden olan Türkiye'nin giyim alışkanlıklarını değiştirerek, tahminlerin çok ötesinde 2 milyar dolar gibi bir tasarruf yapılabileceğini söyledi.
Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tanrıverdi, Türkiye'nin en büyük ithalat kalemini enerjinin oluşturduğuna dikkati çekerek ''20 milyar dolara yaklaşan Türkiye'nin doğalgaz ithalatının yaklaşık 6 milyar doları ısınma amaçlı tüketiliyor. Kış aylarında kazak gibi kalın ürünler giyerek elde edilecek 2 derecelik ısı değişimi ile Türkiye'nin bütçesinden 2 milyar doların buharlaşmasını engellemiş olacağız. Böylece hem aile hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmalarının mümkün olabileceğini anlatacağız. Her ay ısınmaya yüzlerce lira ödeyen vatandaşlarımız daha çok kazak giyerek kış mevsiminin kabusu olan doğalgaz faturalarını düşürebilirler. Böylece hem kendileri hem ülkemiz kazanır'' dedi.
Toplantıda, Enerji Bakanlığı desteğiyle, İHKİB, İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB), Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İşadamları Derneği (BATİAD) ile Bayrampaşa Belediyesi'nin birlikte hayata geçirdiği ''Kazak giyelim enerjide yüzde 20 tasarruf edelim'' kampanyasının 9 Şubat'ta başlayacağı açıklandı.
Kanada'da yapılan bir araştırmada ısıtıcıların dereceleri düşürülüp tasarruf yapıldığında bir günde trafikteki 300 bin aracın harcadığı enerjinin geri kazanıldığının ispat edildiğini söyleyen Tanrıverdi, ayrıca bir o kadar da zararlı gazların emilimi azaltılarak doğanın korunduğu sonucuna ulaşıldığına dikkati çekti.
'KAZAK GİYİP YÜZDE 20 TASARRUF EDELİM'
İTHİB Başkanı İsmail Gülle ise Türkiye'de doğalgaz ve merkezi ısıtma sistemlerinin yaygın kullanımı sonrasında insanların ısınmak için evlerinde kışlık giysiler giymek yerine ısıtıcılarının derecelerini yükselttiklerini kaydetti. Türkiye'nin dış alımında ilk kalemin enerji olduğunu söyleyen Gülle, herkesin enerji tasarrufunda bulunması gerektiğini ifade etti.
Gülle, şöyle konuştu: ''Yaptığımız araştırmalarda ülkemizde tüketilen doğalgazın yüzde 35'inin binalarda kullanıldığını tespit ettik. Yine binalarda kullanılan doğalgazın yüzde 85'ini ısınmak için harcıyoruz. Kazak giyip, binalarda ısınma amaçlı kullanılan kalorifer ve kombilerin derecesini 1 derece düşürerek yüzde 10; 2 derece düşürerek yüzde 20 oranında enerjiden tasarruf elde etmek mümkün. Kış döneminde ince giysiler yerine kazak giyerek sağlayacağımız 1-2 derecelik ısı ile sadece doğalgaz tüketiminden 1 milyar 200 milyon dolar tasarruf elde edebiliriz. Kış aylarında kullanılan diğer enerji türlerini de dikkate aldığımızda, ülkemizi toplamda 2 milyar dolarlık bir harcama kaleminden kurtarabiliriz.''
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ne tasarrufundan bahsediyosunuz siz ya.ben nekadar fazla yakarsam okadarda vergi kesiyo bu devlet.100 liralık fatura vergileriyle 200 lira oluyor.nereye gidiyo 100 lira.............
durmadan sevişelim % 50 ısınıp enerji tasarruf edelim, sonunda bu mantığa gelip millete sürü gibi enikler yaptıracaklar galiba. çoğalalım takiyecilere köle olalım.
opportunistler iş başında. bakan beye tamamlanmamış 7900mw lık res lisanslarını verdikleri yandaşların hesabını soracaklarına bunu yapıyorlar. bahsedilen lisanslar üretime sokulabilmiş olsaydı memleketin enerji üretiminin %15 i yerel kaynaklarla yapılıyor olacaktı doğal gaza para vermek ve dile pelesenk edilen cari açığı biraz da olsa azaltmak amacıyla. Nerde o stratejik vizyoner düşünce ? benimki de laf oldu şimdi... saygılar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:33)